Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kezdjek aggódni?

Kezdjek aggódni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves lány vagyok, akinek mindig pontos mensije volt. 11 évesen jött meg legelőször. Sosem késett, semmi problema nem volt. Most, a mensim 6 napja lesz, hogy késik, s aggódom. Kérdeztem a google-t, hogy ugye mik lehetnek a fentálló okok, s nagyon megijedtem nehogy PCOS -os legyek. Aknés a bőröm, zsíros is. Kérlek nyugtassatok meg, nagyon aggódom. Reménykedek, hogy hamarosan megjön.

aug. 28. 22:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
70%
Hát mégha az is lenne így nem tudja senki megmondani.Orvos tudja csak
aug. 28. 22:56
 2/23 anonim ***** válasza:
56%

Kezdjek aggódni? - Na azt semmiképp ne! Semmin nem segít, és a stressz miatt csak még jobban késni fog. Ami az utánézést illleti, alap, hogy betegségekről NEM olvasunk! És végül:

Érthető, hogy aggódsz a menstruációd késése miatt, de fontos, hogy tudd, számos tényező befolyásolhatja a ciklusodat, különösen a serdülőkorban. A menstruáció késése nem mindig jelent komoly problémát, és nem feltétlenül utal PCOS-re (policisztás petefészek szindróma).

A menstruáció késésének számos oka lehet, például stressz, hormonális változások, életmódbeli változások (például étrend vagy testmozgás), vagy akár betegség is. Az akné és a zsíros bőr gyakori a serdülőkorban, és nem feltétlenül jelent PCOS-t. Ugyanakkor, ha ez az állapot tartósan fennáll, és más tünetekkel (például szabálytalan menstruációval, súlygyarapodással, vagy erős szőrnövekedéssel) társul, érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt vagy endokrinológust, hogy alaposabban megvizsgáljanak.

Most a legfontosabb, hogy ne ess pánikba. Ha a menstruációd továbbra is késik, érdemes lehet egy terhességi tesztet is csinálni, ha fennáll ennek a lehetősége, és ha a teszt negatív, várj még egy kicsit, mert gyakran magától rendeződik a ciklus.

Ha a késés tovább tart vagy visszatérő problémává válik, mindenképpen beszélj egy orvossal, hogy megnyugodhass, és hogy szükség esetén megfelelő vizsgálatokat végezzenek. Az orvos segíteni fog, hogy megtudd, mi állhat a háttérben, és hogyan lehet kezelni, ha egyáltalán szükség van rá.

aug. 28. 23:05
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Tini vagy, teljesen normális, hogy zsíros és pattanásos a bőröd, és hogy nem mindig pontos a menstruációd.
aug. 28. 23:08
 4/23 anonim ***** válasza:
43%
Ha még nem élsz szexuális életet, fölösleges aggódnod.
aug. 28. 23:17
 5/23 anonim ***** válasza:
72%

Szétrobbanok a ChatGPT-től! Aki képtelen válaszolni, az ne válaszoljon!

Kérdező, kamasz vagy. Eddig volt különleges, hogy mindig megjött. Bármitől késhet. 6 nap az semmi. És attól zsíros a bőröd, hogy kamasz vagy. Erről nem sikerült olvasnod, csak a PCOS-ről?!

aug. 28. 23:31
 6/23 anonim ***** válasza:
85%
Kamasz vagy. Ennyi. Nem kell kombinálni és stresszelni a semmin. 6 nap csúszás nem késés. Majd akkor aggódj ha már 3 hónapja nem menstruáltál.
aug. 29. 07:50
 7/23 anonim válasza:
52%
Akik sértegettétek, azonnal vegyetek vissza, ne sértegessétek ezt a lányt, remélem, érthető vagyok! Fiatalon lehet még többen ennyit SE tudtatok, ez a lány legalább figyel magára!
aug. 29. 11:01
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kedves 7-es válaszoló!

Elfogadok hideget meleget, még mindig nem jött meg. Reménykedni tudok csak és várni. A hétvégen elutazunk wellnessezni is a csaladommal. Tudom, hogy a serdülőkor ezekkel a változásokkal jár, és igenis olvastam róluk. Viszont, amitől a legjobban megijedtem az a PCOS volt és a pajzsmirigy probléma.

aug. 29. 12:30
 9/23 anonim ***** válasza:
85%
Ha van egy a korod normalitásának megfelelő jelenséged (késő menses, pattanásos bőr), akkor nem kell betegségek után kutatni! Az lenne a kivétel, ha ezek nem lennének!
aug. 29. 12:40
 10/23 anonim ***** válasza:
52%
Na egy dolog egészen biztos: hogy nem pedofil. Hogy akart átverni?
aug. 29. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!