Ugye ez nem mellrák?
És kérdező te is menj, legalább sebészetre
Hadd nézzék meg!
Én nem akarok az ünnepekre stresszes lenni
Te se akarj szerintem, ne halaszd.
Sebészetre? Lehet, hogy ott tudnak olyan kollégát, aki jó nyomkodós diagnózisban. Előfordulhat, de fura.
Még egyszer a standard menete a mell csomók felderítésének:
1.Mammográfia vagy ultrahang
2. Ultrahang vezérelt aspirációs mintavétel.
3. A citopatologiai eredmény kiértékelése háziorvosnál, nőgyógyásznál.
4. További beavatkozások, ha szükségesek.
Nővéremnek, anyumnak is volt m2 esetbe jóindulatú
Általában igen kell vagy Uh vagy mammo.
De egyik esetben se kértek mintavételt el is múltak maguktól
Minden eset más
Mintavételt akkor kérnek, ha az ultrahangon nem tetszik az orvosnak, aki elég jól ért hozzá, hogy eldöntse.
Vannak jelek, amikkel közel teljesen kizárható a rosszindulat és vannak, amikkel megerősíthető.
33# tapintással nem lehet eldönteni milyen csomó, kizàrólag Uh-mammográfia valamikor még biopsza is szükséges hogy kiderüljön jó - vagy rossz indulatú
Tippelgetni lehet
Mekkora ez a csomó tapintásra?
Mint egy bab, vagy egy mandula? Mozog? Mikor tapogattad ki? Menstruáció alatt, közvetlen előtte-utána vagy közép időben?
Nőtt-e 2 hónap alatt? Esetleg változott-e a mérete a hetek folyamán a ciklus hatására? Azért ezekkel kiegészíthetnéd.
Ugyan ezekkel komolyan foglalkozni kell, de 19, sőt majd még 25 éves korodig is lesz olyan, hogy hormonok hatására megnő egy mirigy aztán eltűnik. Ultrahang diagnosztikán dolgozom, ebben a korosztályban (30alatt) az, hogy mellrákos legyél, 00.1%, ha elő is fordul akkor is sajnos genetikai alapon, ha nagymamádnak/édesanyádnak volt.
Menj el és nyugtasd meg magad, de én biztosan nem aggódnék a helyedben.
38#
Én pl csak a saját mellemet tudom felhozni példának,
Énis 20 éves vagyok
Nekem mintha az egész mellem egy nagy összerakott mirigyből állna.
Ami valahol kemény valahol puha
Ezeknek a "tetején" vannak apró mirigyek amik gondolom azok
Tehát egy nagy valami. De amúgy ha úgy megfogom, tudom arébb csúsztatni őket
De egyik mellembe se tudnám a pontos méretüket-formát megmondani
Nekem pl anyumnak fibroadenoma volt szerencsére nem tudok róla hogy lenne a családban mellrákos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!