Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ugye ez nem mellrák?

Ugye ez nem mellrák?

Figyelt kérdés
Lassan 19 leszek és az egyik mellemben észrevettem egy csomót. Olyan érzés, mintha porc lenne vagy valami. És ez a mellem nagyobb is, mint a másik és fáj. Jojoba olajjal szoktam maszírozni a melleim, amitől állítólag kéne, hogy nőjenek. Nem tudom ezért fáj e. Más elváltozás ezen kívül nincsen, de meg vagyok egy kicsit ijedve. Szerintetek ez mellrák vagy valami más?
aug. 8. 00:05
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

És kérdező te is menj, legalább sebészetre

Hadd nézzék meg!

Én nem akarok az ünnepekre stresszes lenni

Te se akarj szerintem, ne halaszd.

nov. 25. 16:51
 32/39 anonim ***** válasza:
43%

Sebészetre? Lehet, hogy ott tudnak olyan kollégát, aki jó nyomkodós diagnózisban. Előfordulhat, de fura.

Még egyszer a standard menete a mell csomók felderítésének:

1.Mammográfia vagy ultrahang

2. Ultrahang vezérelt aspirációs mintavétel.

3. A citopatologiai eredmény kiértékelése háziorvosnál, nőgyógyásznál.

4. További beavatkozások, ha szükségesek.

nov. 25. 21:42
 33/39 anonim ***** válasza:
Nem kerítenék akkora feneket neki. Egy valamire való orvos (sebész, nőgyógyász, esetleg a háziorvos) tapintással is eldönti, hogy van-e ok aggodalomra.
nov. 25. 21:49
 34/39 anonim ***** válasza:

Nővéremnek, anyumnak is volt m2 esetbe jóindulatú

Általában igen kell vagy Uh vagy mammo.

De egyik esetben se kértek mintavételt el is múltak maguktól

Minden eset más

nov. 25. 21:51
 35/39 anonim ***** válasza:

Mintavételt akkor kérnek, ha az ultrahangon nem tetszik az orvosnak, aki elég jól ért hozzá, hogy eldöntse.

Vannak jelek, amikkel közel teljesen kizárható a rosszindulat és vannak, amikkel megerősíthető.

nov. 25. 21:54
 36/39 anonim ***** válasza:

33# tapintással nem lehet eldönteni milyen csomó, kizàrólag Uh-mammográfia valamikor még biopsza is szükséges hogy kiderüljön jó - vagy rossz indulatú

Tippelgetni lehet

nov. 25. 22:21
 37/39 anonim ***** válasza:
Minden valószínűség szerint tejmirigy, esetleg zsír okoz aggodalmat mindkettőjüknél. Tényleg túlzásba viszitek az ijesztgetést!
nov. 25. 23:01
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora ez a csomó tapintásra?

Mint egy bab, vagy egy mandula? Mozog? Mikor tapogattad ki? Menstruáció alatt, közvetlen előtte-utána vagy közép időben?

Nőtt-e 2 hónap alatt? Esetleg változott-e a mérete a hetek folyamán a ciklus hatására? Azért ezekkel kiegészíthetnéd.

Ugyan ezekkel komolyan foglalkozni kell, de 19, sőt majd még 25 éves korodig is lesz olyan, hogy hormonok hatására megnő egy mirigy aztán eltűnik. Ultrahang diagnosztikán dolgozom, ebben a korosztályban (30alatt) az, hogy mellrákos legyél, 00.1%, ha elő is fordul akkor is sajnos genetikai alapon, ha nagymamádnak/édesanyádnak volt.

Menj el és nyugtasd meg magad, de én biztosan nem aggódnék a helyedben.

nov. 26. 00:06
 39/39 anonim ***** válasza:

38#

Én pl csak a saját mellemet tudom felhozni példának,

Énis 20 éves vagyok

Nekem mintha az egész mellem egy nagy összerakott mirigyből állna.

Ami valahol kemény valahol puha

Ezeknek a "tetején" vannak apró mirigyek amik gondolom azok

Tehát egy nagy valami. De amúgy ha úgy megfogom, tudom arébb csúsztatni őket

De egyik mellembe se tudnám a pontos méretüket-formát megmondani

Nekem pl anyumnak fibroadenoma volt szerencsére nem tudok róla hogy lenne a családban mellrákos

tegnapelőtt 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!