Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ugye ez nem mellrák?

Ugye ez nem mellrák?

Figyelt kérdés
Lassan 19 leszek és az egyik mellemben észrevettem egy csomót. Olyan érzés, mintha porc lenne vagy valami. És ez a mellem nagyobb is, mint a másik és fáj. Jojoba olajjal szoktam maszírozni a melleim, amitől állítólag kéne, hogy nőjenek. Nem tudom ezért fáj e. Más elváltozás ezen kívül nincsen, de meg vagyok egy kicsit ijedve. Szerintetek ez mellrák vagy valami más?
aug. 8. 00:05
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Mi a szarért pontoztatok le? Azért mert egy szakember véleményét írtam le aki 40 éve ultrahangoz emlőt? Jaj komolyan ti hipochonder idióták szerettek szenvedni meg bebeszélni magatoknak baromságokat, de ha valaki leír valami ésszerűt akkor rögtön nem tetszik mert azon nem lehet rettegni.

Barmok. Meg is érdemlitek.

aug. 14. 21:35
 12/39 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azóta? Voltál orvosnál?
aug. 24. 22:19
 13/39 A kérdező kommentje:

Nem voltam. Nagyon félek a választól.

Elég ha nőgyógyász megnézi? Januárban fel kell hívjam őket hogy kapjak időpontot. Akkor megemlít héten. De mint mondtam, rettegek attól, hogy mit fog mondani.

nov. 23. 00:29
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Tehát vizsgálatra menetel helyett kiemelted inkább a kérdést, és csak januárban akarsz időpontot kérni? Aztán majd adnak szeptemberre, addig meg újra meg újra kiemeled a kérdést, hátha attól elmúlik?
nov. 23. 01:30
 15/39 anonim ***** válasza:
Ez a csomó a melledbe fáj is?
nov. 23. 04:25
 16/39 anonim ***** válasza:
Bármilyen rákgyanúval azonnal orvoshoz kell menni. Amit eleinte egy kimetszéssel meg lehet úszni, azon elhanyagolt esetben már a komoly műtét-kemo sem biztos, hogy tud segíteni. Még a háziorvoshoz sem mentél el. Sajnálom, hogy ilyen felelőtlen vagy.
nov. 23. 07:29
 17/39 anonim ***** válasza:

Megnéztem a statisztikákat: mellrákot kapni 20 (0-20) éves kor előtt kb. 0.001% esélyed van, míg 50 (0-50) éves kor előtt ez már 2%.

Ha aggódsz, akkor egy magán ultrahangon biztosan meg tudod nézetni, persze nem olcsó, de nem is annyira drága.

Ott megnézegetik a formáját, mi lehet, stb., ha nem tetszik az ultrahangos radiológusnak, akkor javasolhatja a vékonytűs mintavételt, amit egy citopatológus csinál és megmondja, hogy mi van benne.

Én azt javaslom, hogy mivel nincs rutinod az orvosokkal való kommunikációban: vagy magánban csináld végig, vagy államiban, de ne keverd a kettőt!

Magánban BP-en könnyű: elmész ultrahangra, meg el tudsz menni aspirációs citológiára is.

Ha kevered, akkor már agyalni kell, hogy most az ultrahang lelettel melyik állami orvosodhoz menj, hogy továbbküldjön állami aspirációra, ha egyáltalán elfogadja...stb.

nov. 23. 13:42
 18/39 anonim ***** válasza:

Előzőhöz még: szinte biztosan nem rák ebben a korban, mint ahogy a statisztika is mutatja, de érdemes végigvinni, hogy megmondják, mi lehet, mert a rákon kívül is vannak még nem kívánt gyulladásos dolgok, stb.

A kenegetés szerintem nem gond, jót tesz a bőrnek.

Növeszteni úgy tudod amúgy, ha tömeget szedsz fel jó minőségű táplálkozással, de ott is nagyon függ a genetikától is.

nov. 23. 13:46
 19/39 anonim ***** válasza:

Én 20 éves vagyok és ugyanúgy érzek valamu porcosat a mellembe de m2 van hasonló de nem ugyanott

Nekem mondták várjam meg mig megjön utána ellenőrizzem újra és ha kell menjek orvoshoz.

Viszont késik nekem meg nem valami jó a mensim mintha még nem lenne beállva szóval valszeg hormonális dolog miatt.

Ahogy szerintem neked is :)

nov. 23. 13:54
 20/39 A kérdező kommentje:

Nem, amúgy nem fáj.

De hihetek a statisztikáknak?

A háziorvoshoz azért nem fordulok ilyennel, mert kb egy hete voltam ott valami kemény vírussal és ki se vizsgált. Kérdezte, hogy van e köhögéssel szirupom és annyi. Pedig làzam volt, a fejem fájt és ott is hagyott.

nov. 25. 01:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!