Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ugye ez nem mellrák?

Ugye ez nem mellrák?

Figyelt kérdés
Lassan 19 leszek és az egyik mellemben észrevettem egy csomót. Olyan érzés, mintha porc lenne vagy valami. És ez a mellem nagyobb is, mint a másik és fáj. Jojoba olajjal szoktam maszírozni a melleim, amitől állítólag kéne, hogy nőjenek. Nem tudom ezért fáj e. Más elváltozás ezen kívül nincsen, de meg vagyok egy kicsit ijedve. Szerintetek ez mellrák vagy valami más?
aug. 8. 00:05
1 2 3 4
 1/38 anonim válasza:
100%
A 19 éves korban a mellcsomók gyakran nem jelentenek rákot, hanem hormonális változások vagy jóindulatú elváltozások következményei lehetnek. Szerintem mindenképpen javasolt orvosi vizsgálat, hogy biztos választ kapj.
aug. 8. 00:14
 2/38 anonim ***** válasza:
45%

Legtobb ilyen csomo artalmatlan, lehet tejmirigy sot. Menstrualsz epp?

Menstruaciod utan 1hettel kell megtapogatni a melleid hogy mit erzel.

Nem nem rak, es az nem fajna de ehhez te nagyon fiatal vagy hogy ilyet be beszelj magadnak.

Mensid utan 1hettel ha meg mindig ugy erzed mutasd meg haziorvosodnak.

aug. 8. 01:33
 3/38 anonim ***** válasza:
80%
A "fiatal vagy, csak bebeszéled magadnak" című szöveg miatt meghalt már pár fiatal rákban, úgyhogy én ezzel óvatos lennék!
aug. 8. 02:04
 4/38 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó.

Csak nem mellrákban. 19 évesen ha ne adj’ ég mellrákos lenne, ahhoz nagyon-nagyon sűrű családi halmozódásnak kellene lenni.

Az anyósom emlődiagnosztikai részlegen dolgozik, amikor nekem volt csomó a mellemben, és nagyon megijedtem, akkor mondta, hogy extrém ritka még 33-34 éves korban is, hogy csak úgy a semmiből, minden rizikófaktor hiányában valakinél mellrákot diagnosztizáljanak.

aug. 8. 06:17
 5/38 A kérdező kommentje:

Most ilyen piros kiütések ér vettem észre. Lehet ez a melegtől vagy ez még egy intő tünet?

Anyum felőli mamámnak, kereszt anyámnak és apum felőli tatámnak is volt rákja.

aug. 12. 22:57
 6/38 anonim ***** válasza:

Hagyd abba a jojobaolajos masszírozást, hülyeség, hogy nőne tőle, de a kiütés lehet attól.

A két mell nem egyforma nagy, van különség köztük, alakra is.

Mindkét melledet tapogasd meg szimmetrikusan egyszerre a két kezeddel: ha mindkettőben találsz azon a helyen valami csomót, akkor rendben van. Ha csak az egyikben, akkor jobb, ha orvoshoz fordulsz. Elég a háziorvoshoz menni.

aug. 12. 23:58
 7/38 anonim ***** válasza:
64%

Túlságosan bíztok a háziorvosban. Az enyém pl egy 80 éves férfi. Biztos mondana véleményt, ha akarnám, de nem akarom. Azért már álljon meg a menet.

Meg az a háziorvos is biztos tök szipi-szupi, aki az egyik ismerősömet gáncsolta abban, hogy mammográfiára menjen, mert nem kell, ő nem küldi tovább. Ma mellrákos.

A háziorvos nem multitalentum, hanem egy tüsszentést kezelni tudó orvoskezdemény, aki abbahagyta a tanulmányait és nem szakosodott.

Nem mindenhez ért, hanem gyakorlatilag semmihez sem.

Nőgyógyászhoz kell menni minél előbb.

aug. 13. 00:02
 8/38 anonim ***** válasza:
100%

Vagy sebészetre, ott is megnézik.

Egy háziorvos valamennyire mindenhez ért, legalábbis kellene értenie. Indokolt esetben pedig megfelelő helyre továbbküldi.

aug. 13. 00:08
 9/38 anonim ***** válasza:
59%
7# A háziorvos nem "orvoskezdemény, aki abbahagyta a tanulmányait és nem szakosodott." hanem erre szakosodott: általános orvosi diplomával rendelkezik, háziorvostanból, vagy általános orvostanból szakorvosi képesítést szerzett. Ezenkívül más szakorvosi képesítéssel is rendelkezhet. Az enyém pl. kiváló kardiológus.
aug. 13. 00:40
 10/38 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy rák, de jelentkezz be mammográfiára és bőrgyógyászatra is, a háziorvos is adhat beutalót.
aug. 13. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!