Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan dolgozzam fel hogy...

Hogyan dolgozzam fel hogy egyszer megöregszem?

Figyelt kérdés

Jelenleg 16 éves vagyok, jó alakom van, szép arcom, csinos vagyok, előnyösen öltözködöm és persze rengeteg figyelmet kapok a pasiktól, fullos barátom van. De nehéz elfogadni hogy egyszer ez a szépség és ez a nyüzsgés elmúlik az öregedéssel együtt és ez borzasztó, mert most jó minden,mindenem megvan úgy hogy igazából semmi erőfeszítést nem kellett tennem, szimplán jó a genetikám.

Ti hogy fogadjátok el ezt a gondolatot?

2024. aug. 6. 08:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem ez a gond...

Hanem az, hogy azt hiszed, hogy a külső szépség mindent visz.

Nekem az a sejtésem, mintha a jellemedet szegényesnek éreznéd, hiszen ha elmúlik a külcsin, csak a belbecs marad; ha azzal nem vagy elég, akkor van okod félni.

Ha van megfelelő belbecs benned, akkor a szépség korlátozódásával párhuzamosan az megmarad és arra továbbiakban is tudsz építeni.

2024. aug. 6. 08:55
 2/11 A kérdező kommentje:
#1 Nagyon jó személyiségem van, sokan mondják, mindenkinek szimpatikus vagyok és mindenki kedvel tényleg, ezzel nincsen gond. Jó a kisugárzásom, jó a dumám, szókimondó vagyok, laza, van humorom, van önbizalmam, segítőkész, empatikus vagyok, jó embernek tartom magam. De a szépség elvesztésétől akkor is nagyon félek.
2024. aug. 6. 08:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki. Ha nem öregednél meg, az azt jelentené, hogy fiatalon meghalsz.
2024. aug. 6. 09:00
 4/11 A kérdező kommentje:
#3 én pont arra gondoltam hogy ha elérek egy számomra határ kort, akkor véget vetek az életnek, nem bírnám elviselni hogy többé nem vagyok fiatal
2024. aug. 6. 09:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy tapasztalat, ami lehet, nem fog tetszeni (és lehet, nem értesz vele egyet):

ha mindenki szeret, valójában senki nem szeret

Egy másik oldal: 16 évesen hogy épp milyennek tartanak, az nagyon éretlen gondolkodásmód mentén alakul ki. Amiket kiemeltél, azok nem pozitívak az életben, azzal a felütéssel, ahogy írtad, úgy semmiképp. Lehet, hogy az 1. komment felvetésére alapozva mégsem olyan "tökéletes" a jellemed, mint azt te sejted?

Tudod, ha valóban hiszel abban, hogy a jellemeb stramm-mód pozitív és erős, akkor a kérdésedben megfogalmazott félelmek nem fognak eszedbe jutni. A kérdés azt sejteti, sok benned a kétség magad irányában, a bizonytalanság, a félelem, max próbálsz róluk tudomást nem venni, de a pszichológia szokott működni.

Gondold át ezeket...

2024. aug. 6. 09:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
76 éves vagyok, és nem látom magam csúnyának. A pasik figyelme, meg a nyüzsgés végképp nem hiányzik. Mire megöregszel te is értékelni fogod a nyugalmat, lelki békét (amiről most talán fogalmad sincs). És igen, akkor már az unokáidé lesz a pasik figyelme.
2024. aug. 6. 09:08
 7/11 anonim ***** válasza:
50%

Ha ezt kérdésedet 10 év múlva elolvasod, nagyon jót fogsz nevetni magadon.

Nem egyik napról a másikra öregszel, ez egy folyamat. Nemcsak a külsőd, az értékrended is változni fog. Ami most fontos számodra, az idővel jelentéktelenné válik, és a valóban fontos dolgok kerülnek előtérbe. Nézd meg nagymamádat, ő is volt fiatal, valszeg most sem öregasszony, hanem érett nő. Igaz az, hogy minden kornak megvan a maga szépsége. Szóval nemcsak a fiatalságnak...

2024. aug. 6. 10:20
 8/11 A kérdező kommentje:
#6, persze én nem azt mondtam hogy aki már megélt egy kort, csúnya lenne erről szó sincsen
2024. aug. 6. 13:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

41 éves vagyok és nem látom magam egy ráncos csúnya öregasszonynak. Pedig nincs rajtam fél kiló vakolat, egyáltalán nem őszülök, nem híztam el, öltözködésem sem öregasszonyos. Általában ismeretlenül az utcán is 90%-ban letegeznek.

Jó, nyilván az látszik, hogy nem vagyok már tini, de a fiatalságon kívül egy csomó minden más meg kompenzál a korral. Pl. bármit megvehetek magamnak, nem a szülőktől kapott zsebpénzből kell gazdálkodnom. Munkahelyen, bankban, hivatalos helyen komolyan veszenek, nem gyerekként kezelnek, mint 16 évesen. Stb...

Most nagy okosságokat nem tudok írni, de ha tényleg öreg leszek és csúnya, akkor ez van. Ehhez fogok alkalmazkodni. Az élet velejárója. Nem lehet mindig mindenki 16 éves. Ha van egy párom, aki velem öregszik meg, nem hiszem, hogy csak a külsőm, a testem érdekli. Vagy ha igen, akkor sosem szeretett igazán és az már régen rossz.

2024. aug. 7. 07:49
 10/11 anonim ***** válasza:
4# Hírességeknek szokott ilyen eszement ötlete lenni. Bízom benne, hogy az idő múlásával megjön az eszed, és változik az értékrended. Ez a gondolkodás amúgy végtelen hiúságra utal, és az nem egy szimpatikus tulajdonság...
2024. aug. 7. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!