Akik nem tesznek félre nyugdíjra, azok, ha megöregszenek elfogadják majd a rosszabb életszínvonalat, vagy majd siránkoznak?
Mindenki félrerak nyugdíjra. Legfeljebb nem a különféle biztosítók “nyugdíjbiztosítás” című pénztemetőjébe lapátolják hanem van saját befektetési stratégiájuk.
Raknának többet is ha az állam nem lopná el “nyugdíjjárulék” címszóval hogy kifizesse a jelenlegi szavazókat belőle.
3:
Nem rak mindenki félre, egy csomóan hónapról-hónapra élnek, és nem csak szegények, hanem viszonylag jól keresők is.
1-nem számítok állami nyugdíjra, tisztában vagyok vele hogy átverés és jelenleg a semmire fizetem a járulékot, gyűlölöm is miatta az összes politikust - mondhatni nem akadályoznám meg ha kiirtaná végre őket néhány fellázadt paraszt :)
2-emiatt irreleváns számomra a nyugdíjkorhatár. A vagyonom felhalmozódásának üteme és a hátralévő életem megélhetési költségeinek várt alakulásától függ a nyugdíjba vonulás időzítése.
Ezt úgy hívják, hogy életszínvonal infláció. Ahogy nő a kereseted, úgy nő az is hogy mennyit költesz havi szinten. Ha nem figyelsz és nem teszel félre akkor sajnos vagy nem sajnos ez a jövő vár az illetőre.
Sok ember csak akkor gondol a nyugdíjára amikor már késő, hiszen 25 évesen nem azon fogsz gondolkodni hogy mi lesz amikor több mint 2x ennyi idős leszel.
Siránkoznak a legtöbben.
Nagyon a nyelvem hegyén van ilyenkor, hogy mindenki annyit kap, amennyit megérdemel, de inkább visszatartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!