Akik nem tesznek félre nyugdíjra, azok, ha megöregszenek elfogadják majd a rosszabb életszínvonalat, vagy majd siránkoznak?
#20. Persze. Mert hát miért ne kukázzunk ki egy rendszert, ami működött volna elöregedő társadalomban is, csak időt kellett volna neki adni.
Neeem, helyette toljuk inkább talicskával a pénzt a gyerekgyártó kisiparosoknak, akik a tenyészpénzért cserébe teleellik az országot életképtelen kölykökkel, akiknek még a futószalagdroid meló sem fog menni...
#21: Oké, akkor legyenek szívesek ideadni az utolsó fillérig azt a nyugdíjjárulékot, amit én most befizetek, azt akkor nem kérek állambácsitól egy fillért se nyugdíjkor!
De úgy áll, hogy közel 100 ezret fizetek havonta a mai nyuggereknek, azaz az elkövetkező 30 évben még 36 milliót, amit 10 évre leosztva kellene kapnom havi 300 ezret, de ehelyett fogok kapni 100-at...
"A 90-es évek "minimálbéres" vállalkozói és fizetésük nagy részét zsebbe kapó alkalmazottai közül jópár olyan van, aki ma sír, hogy kevés a nyugdíja."
Ma is ez megy 90% ban mutassál már egy heti 40 órás bruttó 600 ezres munkaszerződést egy mezei álláshirdetésre ahová nem elvárás az 5 év vezetői tapasztalat meg a mesterdiploma!
"mutassál már egy heti 40 órás bruttó 600 ezres munkaszerződést egy mezei álláshirdetésre ahová nem elvárás az 5 év vezetői tapasztalat meg a mesterdiploma!"
Én pl. heti 40 órában, alkalmazottként jóval többet kapok, mint bruttó 600. Nincs vezetői tapasztalatom, sőt, alkalmatlan vagyok vezetőnek és csak egy BSc diplomám van, nincs mesterfokozatom.
Tessék, egy random álláshirdetés, alkalmazotti viszonyban, vezetői követelmények nélkül, bőven több, mint bruttó 600-ért: [link]
23 aprópénz az is, nehogy azt hidd, hogy olyan sokat befizetnek a munkáltatók, a legtöbb egyáltaln nem is fieti be csak levonja, aztán cégnevet vált vagy papíron kirúg mindenkit és új céggel visszavesz.
Én nemsokára töltöm a negyvenet és 2013 ig tudom visszanézni a nyugdíjjárulékot a neten, kb 2,4 milliót fizettek be azóta. A tavalyi meg az idei évbe összesen alig kétszázezret csak.
Folyamatsan irogatok mindenhová e papiron de kb semmi válasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!