Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció eltolásának mi...

Menstruáció eltolásának mi értelme van egy nyaralás miatt?

Figyelt kérdés

Talán más is észrevette, hogy a nyári szünet és a főszezon kezdetével a "nyaralni megyünk, pont akkor lesz meg a menstruációm, hogyan toljam el/hozzam előbbre" témájú kérdések is kezdenek megszaporodni, mint minden évben.

Kíváncsi lennék, hogy akik erről kérdeznek, milyen válaszokra számítanak? Hiszen köztudott, hogy nem lehet eltolni (legfeljebb fog.gátlóval, de az más tészta...), a citromlé és társai csak városi legendák. Vagy működik, vagy nem. De még ha el is lehetne ilyen módszerekkel, akkor is, tényleg jó beavatkozni mindössze egy nyaralás miatt?!

Az már csak bónusz az egészben, hogy mikor leírjuk mint segítség, hogy tamponnal, illetve intim kehellyel nyugodtan tud strandolni meg fürödni, akkor jönnek a kérdezők, hogy hát ők biztosan nem fognak olyat használni... Miért nem? Még ha valaki alapvetően a betétet is preferálja jobban (én is amúgy), azt a pár napot miért nem lehet tamponnal vagy kehellyel kibírni? Tényleg baja lesz valakinek, ha egyszer tampont kell használni? Miért utasítják el élből a tampont/kelyhet? (Ez amúgy általános probléma az oldalon, nem csak ebben a témában, hogy kérdez valaki valamit, segítségül leírunk neki több alternatívát, majd jön, hogy hát neki egyik sem jó...)

Summa summárom, akik a nyaralás miatti menstruáció késleltetésről kérdeznek, vajon milyen válaszokat várnak a fentiek tekintetében? Meg eleve tényleg olyan baj, ha megvan a nyaralás alatt?

júl. 1. 09:38
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

Nos, én a tampon/kehely részhez tudok hozzaszólni: nem bírja. Nem vagyok már mai csirke, rulett vagyok már pár cikluson. Az utóbbi időben olyan érzékeny lett a hüvelyem, hogy nem bírom elviselni a tampont. Már a behelyezes is fájdalmas, utána pedig iszonyat feszítő, kellemetlen érzés. Iyg aztán marad a betét.

Az mondjuk teljesen egyértelmű amúgy, hogy úszni nem lehet betéttel, plusz az átlag nőgyógyász nem javasolja menstruáció alatt sem az uszodát, sem a természetes vizet.

júl. 1. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Elég nagy baj tud lenni!

Nekem nagyon hosszú és erős a vérzésem, bár mióta szültem, már "csak" 8 nap és ebből 2-6 olyan, mintha ömlene belőlem super+ tampon és tena bugyipelenka kell, hogy egy-egy löketnél ne ázzak át teljesen. A folyamatos hányinger/hányás és szédülés sem dob sokat ilyenkor a kedvemen. Több orvosnál voltam, kivizsgáltak. Annyi eredménye lett, hogy "Sajnos van ilyen típus!".

A férjemmel 10 évig spóroltunk egy nyamvadt 5 napos tengerparti nyaralásra. Még soha nem voltunk tenger közelében sem addig. Az indulás napján megjött, egy héttel hamarabb mint kellett volna. Gondolhatod mi lett... 5 napig áztathattam a lábamat a tengerben úgy, hogy még egyet úszni se úszhattam benne, mert amint az alfelem vizet ért tamponnal is vérnyomot húztam. Mit ne mondjak nem esett jól. ☹️

Intim kehellyel én is próbálkoztam, de sajnos a szülések óta nem tudom használni, mert ujjnyi hegek maradtak hátra és nem illeszkedik megfelelően.

Van az a helyzet, amikor tényleg nagyon nem jókor jön meg.

Nem baj újabb 10 év múlva talán már nem kell a mensimmel küzdenem.

Én megértem aki szeretné ilyen esetben eltolni. Ha én tudtam volna, hogy meg fog jönni, bár már sok éve nem szedek, de mégis beneveztem volna még fogamzásgátlóra is inkább, mint ez a félresikerült nyaralás.

júl. 1. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
28%

Utolsó: nem tudom elképzelni, hogy az orvosok közül egy sem ajánlott fel semmilyen kezelési lehetőséget?

Hormonális fogamzásgátló, hormonos spirál, endometrium abláció, vérzéscsillapító gyógyszer?

Felmerültek ezek?

júl. 1. 10:36
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Nekem nem a vérzéssel van bajom, arra ott a tmapon, hanem hogy első nap sokszor a falat kaparom, úgy fáj. Most a szálláson pont nem érdekel, akkor ott maradok, gyógyszer, pihenek délutánig, de ha mászkálós program az... volt, már, hogy majdnem elájultam, olyan görcs kapott el.

Egészséges vagyok, szóval "így jártam", csak nem kellemes úgy létezni.

Második naptól semmi baj, élem ugyanúgy az életemet.

Vízbe meg tamponnal megyek - vagy sehogy.

júl. 1. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:
*tampon
júl. 1. 10:52
 6/9 anonim ***** válasza:
28%
Nem az a kérdés, hogy mi értelme lenne, ez elég nyilvánvaló szerintem, hanem az, hogy nem akarják megérteni, hogy nem lehet kedvük szerint tologatni. De most erre mit lehet mondani? A remény hal meg utoljára...
júl. 1. 11:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki szereti a tampont/kelyhet, bármilyen hihetetlen. (Én kelyhezek, de simán megértem ha valaki nem akar ilyesmit)

Mellesleg neked újdonság, hogy a menstruáció nem csak vérzéssel jár? Sokaknak görcsöl a hasa, jellemző lehet hasmenés stb is, nyilván senki nem így akarja tölteni a nyaralását.

Abban igazad van hogy nincs hormonmentes megoldás erre, de a remény hal meg utoljára.

júl. 1. 16:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem érthető, ha valaki ezek után nem fog tampont használni…
júl. 12. 23:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva amióta gyűrűt használok most először merült fel. Nem tudom jó válasz e, de engem zavarna ha víz éri a tampont és nem tudom rögtön cserélni. Egyszer egyébként voltam úgy nagyon régen tengerben.
aug. 13. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!