"Az enyémet ne nézegesse, mert rosszul érint. Ez egy kamasznál teljesen érthető és tiszteletben tartandó érzés.
Kérdező, ahogyan más is írta: 1. Simán megtagadhatod a vetkőzést, 2 Aznap nem mész suliba."
"Nekem a szabadságjokok nagyon fontosak: ezt tanítottam a gyerekeimnek, ezt mondom a diákjaimnak, és ehhez tartom magam én is. Egy munkaalkalmasságin kizárt, hogy elmennék pl. urológushoz, nőgyógyászhoz, stb. ahol az intimszférám sérül."
Az ilyeneknek valami különlegességkomplexusuk van a többiekhez képest, akik nem hepicáznak, hanem hagyják magukat vizsgálni?
31
Nem, nincs "különlegességkomplexus", egyszerűen csak egészséges szégyenérzet/önbecsülés/vonakodás. Nincs ezzel semmi baj.
32:
Még hozzátenném az önrendelkezés jogát is. Nehogy már a főnököm, munkahelyem, iskolám kötelezhessen kellemetlen, invazív vizsgálatra...
Egy vérnyomás oké, belefér, meg látás, ilyesmi (Bár ennek sincs értelme: ha nem látok jól elmegyek szemészhez, és csináltatok szemüveget...)
De semmilyen kellemetlen vizsgálatra nem vagyok hajlandó.
Kivételt képeznek azon foglalkozások, ahol valóban fontos a munkavállaló eü. állapota. (Járművezetők, stb.)
34
Rendőrség, katonaság: nőgyógyász, urológia. (El nem tudom képzelni, miért...)
Ismerős egy cégnél dolgozik, és évente elküldik menedzser szűrésre, aminek része az urológus/nőgyógyász.
Szerintem erre nem lehet kötelezni senkit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!