Ilyen magas tesztoszteron szinttel teherbeesés?
Babaprojektben vagyunk, így számos kivizsgáláson vagyok túl. Inzulin rezisztencia derült ki nem rég, pajzsmirigy-trombózis panel rendben.
3. napi női hormon levételen voltam ma, amiből 1 eredmény jött meg, az a totál tesztoszteron. Az eredményem 4,51!!! lett. A tartomány 0,3-2,6.
Volt valakinek hasonlóan magas? :(
Kapott rá gyógyszert? Az IR miatt tartom a diétát és sportolok is. Ezzel az eredménnyel is fogok dokihoz vissza menni de addig valaki valamit tud mondani esetleg? Ez abszolut akadályozza a teherbeesést? Köszönöm előre is!
Köszi!
Akkor lenne igazán jó, ha 18 felett lenne a t4-ed. Most kicsit alacsonyan van. Sok orvos sajnos legyint erre, mert őket a jó TSH érdekli.
Van egy olyan jelenség kezdődő alulműködésnél, hogy enyhén magas t3 mellé alacsonyka t4 párosul.
Szedsz jód tartalmú vitamint? Az leviheti a TSH-t és alulműködèsre álnegatív eredményt adhat.
Nem mondom, hogy biztosan alulműködsz, de szerintem fél éven belül ismèteld meg a vizsgálatot, hogy lássuk, merre alakul!
Illetve eszembe jutott még valami: kutatások bizonyították (források a pubmeden), hogy a következő vitaminok/kiegészítők csökkentik a nőkben a felesleges tesztoszteront: fodormenta tea, cink, magnèzium taurát, fűrészpálma kapszula.
D-vitamint mindenképpen szedj, ha gyermeket szeretnél, mert minden +10 egységnyi a vérben növeli az élve születés esélyét, és jó lenne, ha a vérben 100 körül lenne a szint!
A fent leírtakat mindenesetre egyeztesd a dokival, illetve kérdezd meg, érdemes lehet-e inozitol port szedned, mert az is csökkenti a tesztót, javíthatja az IR-t! :)
Igen, jódtartalmú vitamint szedtem hónapokig. Ezt lecseréltem jódmentesre most. :)
Szedek D vitamint, E vitamint, Mio Inozitolt, Folátot, Jutavit terhesvitamint.
Köszönök szépen mindent, a fodormentáról én is jókat olvastam!
Szuper vagy! Minden rendbe fog jönni! :)
A jódot mióta nem szeded?
Okés, ez még mindenképp hatással lehet a pajzsmirigy eredményeidre! Esetleg 2 hónap múlva meg tudod ismételni a vérvételt?
Nagyon örülök, hogy meg tudlak nyugtatni! :) Biztosan menni fog a teherbe esés, mivel a ciklusod rendben van, és igazolt a peteérés! Spontán is lehet, de akár gyógyszeres támogatásokkal is.
A doki is fog kérni majd elvileg kontrollt mindenből, terhelésesből is, hormonokból is. Nagyon remélem, hogy javulni fog. :)
Köszönöm mégegyszer!! :)
Nagyon szívesen! :)
Majd oszd meg velem, ha szeretnéd. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!