Ha az ösztrogén női hormon, akkor miért hat fogamzásgátlóként?
Elnézést, lehet hülye kérdés de nem értek hozzá. Kaptam fogamzógátló tablettát aminek az egyik összetevője az etinilösztradiol. Magas a tesztoszteron szintem, lehet ezért adott az orvos ilyen gyógyszert. Én úgy tudom, hogy az ösztrogén női hormon, tehát az pont segítene helyreállítania a tesztoszteron szintemet, így tűnik logikusnak (lehet nem az). A magas tesztoszteron nőknél meggátolhatja a teherbeesést, tehát az ösztrogén szedés elvileg segít, hogy ez a szint rendben legyen és így teherbe tudjon esni, de ha ez igaz, akkor miért teszik bele a fogamzásgátló tablettába? Ami meg pont, hogy megakadályozza a teherbeesést? Illetve, a doki a magas tesztoszteronom miatt adhatta ezt a gyógyszert? Tehát csökkenteni fogja a tesztoszteronomat?
Köszönöm a választ!
Ha sok az ösztrogén akkor ösztrogéndominancia alakul ki ami gátolja a peteerest.
A dokik Mindenre a fogamzásgátlót írják. Nem tudom mi a panasz, hogy derült ez ki de nem fogi gátlóval kellene rendberakni.
na kedves kérdező egy biológia gimnázium osztályos anyag
az ösztrogénre szüksége van a szervezetednek a nőknek nagyobb mennyiségben mint a férfiaknak
ha nem lenne ösztrogéned akkor igen hamar csontritkulásos lennél és korán lenne menopauzád hát ezért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!