Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A peteérés függ a menstruációt...

A peteérés függ a menstruációtól vagy a menstruáció a peteéréstől?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne , hogy a menstruáció azért késik mert a peteérés tolódik ? (mivel hogy legtöbb esetben 14 nap múlva következik a menstruáció)

Lehet nem jól lett megfogalmazva , sőt biztos , kérlek ne savazzatok ezért , mostanában kezdtem el eléggé érdeklődni az ilyenek iránt , és szeretnék mindent tudni még mielőtt a jövőben elkezdeném a nemi életet (nyílván megfelelő kérdés mellett és nem a megszakításos módszerrel még mielőtt valaki ezthinné a kérdésből kiindulva ), így lehet a kérdésem értelmetlennek tűnik másoknak.

16/L

2024. jan. 6. 03:16
 1/6 A kérdező kommentje:
*védekezés mellett , nem kérdés mellett , csak elírtam . :)
2024. jan. 6. 03:17
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

A kérdésem az lenne , hogy a menstruáció azért késik mert a peteérés tolódik ? (mivel hogy legtöbb esetben 14 nap múlva következik a menstruáció)

Így van, pontosan. A menstruáció függ a peteéréstől.

Szívből ajánlom Hormonmentes Janka videóit. Rengeteg témát érint és nagyon sokat lehet tanulni belőle.

27N

2024. jan. 6. 07:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2024. jan. 6. 12:26
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Orgazmus során történhet soron kívüli peteérés is.
2024. jan. 6. 15:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyrészt tolódhat azért, mert a peteérés később történik és a (normálisan) 14 napos luteális fázis is tolódik így. De lehet, hogy a luteális fázis hosszabb lesz valamitől. Vagy nincs peteérés, ilyenkor vagy hamarabb van vérzés vagy nem is vastagszik meg annyira a méhnyálkahártya, hogy legyen, ami kilökődik (esetleg valami barnázás, maszatolás van pár napig).
2024. jan. 6. 15:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mindenkinél pöccre 28 napos a ciklusa, főleg nem tini korban. De később sem feltétlen. Nekem pl a ciklusaim 30-37 naposak,így össze vissza van nálam a peteérés és nyilván a menzes is hol 30 napra, hol 32 napra, hol 37 napra jön meg. (Vagyis most nem jön meg mert kismama vagyok).
2024. jan. 7. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!