Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fenékviszketés, mi segíthetne?

Fenékviszketés, mi segíthetne?

Figyelt kérdés
Nem hinném, hogy féreg lenne, a széklet normális. Hüvelygombát sem gondolnék, semmi folyásom nincs. Talán csak kicsípte valami, kenegetem neogranormonnal, de sajnos nem használ. Inkább a végbél tájékán érzek erős viszketést, főleg éjszaka nagyon kellemetlen. Tudnátok ajánlani valami recept nélküli kenőcsöt? Bepanten mennyiben más, mint a neogranormon? Előre is köszönöm!
2010. okt. 21. 19:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A cérnagilisztának nincs más tünete a viszketésen kívül. A hasad viszketésének nem muszáj összefüggenie vele, de lehet, hogy esetleg mosóport/öblítőt váltottál, vagy dörzsöli az alsóneműd, szorítja a nadrág stb..

Tudom, hogy sz*ar gondolat a bélféreg, de minél előbb kezded el kiírtani, annál előbb nyugodhatsz meg:)

2010. okt. 21. 19:44
 12/17 A kérdező kommentje:

Természetesen a higéniával nincs gond, rendesen mosom mindig. Én valami bőrgyulladásra gondolok, mert "ott hátul" viszket, méghozzá két oldalt belül. Piros, inkább barnás foltos, és elöl a hasam körül is.

Köszi a válaszokat!

2010. okt. 21. 19:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Menj el inkább orvoshoz, többet tud segíteni, mint mi sarlatánok. :-)
2010. okt. 21. 22:01
 14/17 A kérdező kommentje:
igaz, csak ez olyan kellemetlen :(
2010. okt. 21. 22:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Azért elég sokat segített volna a helyzeten, hogy ha az ÖSSZES tünetedet leírod és nem csak azt, hogy viszket.. Az orvosodnak mindent mondj el. Addig is egy ötlet ösztönzésül, hogy miért is menj orvoshoz..

"Bőrviszketés: Elsősorban a régóta fennálló, epepangással járó állapotokban, májgyulladásnál, epekövességnél, bizonyos gyógyszerek huzamos ideig való szedésénél figyelhető meg a jelenség. Ilyenkor a viszketés mindenütt jelentkezhet, de a kézen-lábon és a ruhával szorosan fedett területeken legerősebb. Ez főleg melegben és éjjel jelentkező tünet. Nagy türelemmel és az orvossal való együttműködéssel a bőrviszketés csökkenthető. "

2010. okt. 21. 22:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha foltos vagy, akkor az bőrgomba lesz. Menj el bőrgyógyászhoz, iszonyú gyorsan képes elterjedni, nekem egy hét alatt ellepte az egész hátamat! (és nem csak nem vettem észre, előtte voltam bőrgyógyásznál, igaz, nálam ez egy gyógyszer mellékhatása miatt lett ilyen... -.-" amit a bőrgyógyász írt fel xD)
2010. okt. 22. 01:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb lenne, ha orvoshoz mennél.
2010. okt. 22. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!