Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS lehet? Leírnátok a...

PCOS lehet? Leírnátok a tapasztalatokat?

Figyelt kérdés

Pár napja voltam nőgyógyászati vizsgálaton, rákszűrés és rendszertelen menstruáció miatt. A hüvelyi uh után a dr. Úr PCO-t állapított meg, és továbbküldött vérvételre, endokrinológiára. Azt olvastam, hogy diétával, sporttal és ha szükséges mellé gyógyszerrel ez az állapot visszafordítható. Van akinek ez sikerült gyógyszer nélkül is, pusztán életmódváltással?

Egyébként az uh kimutatta, endokrinológián még nem voltam, de a hajhullás, túlzott szőrösödés, menstruáció elmaradás,nehezen fogyás dolgok nálam is stimmelnek. Bár még ez az első hónap, amikor kimaradt a menzeszem. Előtte erős vérzéssel,fájdalommal járt, volt hogy sokáig tartott...most kb 42 napja semmi...

2023. nov. 16. 22:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok: eleinte én is méregettem, miből mennyit kell, mit mikor lehet / kell enni, gyors és lassú felszívódású szénhidrátokból, stb, de utána rutinszerű lett. Én pl teljesen elhagytam a fehér kenyeret, a cukrot, az üdítőket. Próbálkoztam bulgurral, kuszkusszal, mint köret, de annyira rosszul voltam tőlük (puffadás, hirtelen éhségérzet, stb) hogy inkább barna rizsre cseréltem őket.

És sok sok alvás! Amennyire banálisnak hangzik, annyira nagy segítség volt, hogy az alvási ritmusom átállítottam.

2023. nov. 17. 17:02
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket próbálom én is, teljes kiörlésű kenyér, stb...én néha eszem bulgurt, szerencsére nem puffadok tőle...nálam a legnagyobb gondot szerintem a cukros üdítők+ édesség nassolás okozza...ezeket szeretném elhagyni...bár nem tudom ha mennem kell terheléses cukor vizsgálatra akkor érdemes-e már elkezdeni a diétát...bár gondolom az a pár hét még nem okoz akkora változást amit hosszú évek nassolása/rossz étkezése váltott ki..
2023. nov. 17. 18:24
 13/14 anonim ***** válasza:
Még mindig az első válaszoló vagyok :D Nekem a PCOS-t előbb mutatták ki, mint az IR-t. Nagyjából 6 év telt el a kettő között, eleinte a doki a hormonokra fogta a PCOS-t, volt egy vetélésem, utána fogamzásgátlót írt fel, amitől szörnyeteg lettem. Elmentem egy másik dokihoz, aki azonnal leszedett a fogamzásgátlóról, mondván, hogy nem szabadna szednem. Hálistennek a párom nem tört meg lelkileg a gumióvszertől, így letettem. Eltelt ismét 2 év kb, de csak nem voltam jobban, nem változott a bőröm,a hajam, és mindig csak hormonpaneles vérvételem volt. A diétát a doki javasolta, elkezdtem, de aztán 2-3x rosszul lettem, éhségrohamok, szédülés, akkor mondta a nőgyógyászom, hogy érdemes lenne inzulint méretni. Na a 3 pontos cukorterhelés visszajött valami iszonyat inzulinnal, kaptam rá Metformint, fél év múlva mintha kicseréltek volna. A diéta ellenére is látszódott az eredményeim, hogy valami nem oké.
2023. nov. 17. 18:30
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Köretnek én mindig párolt zöldséget eszem (zöldbab, borsó, brokkoli, répa, karfiol, hagyma), de van hogy kókuszzsíron picit megsütöm őket , úgy még finomabbak . Csak egy tipp és amúgy tele vannak fehérjével, ami meg nagyon hasznos.
2023. nov. 17. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!