Túlzott szőrösödéssel tapasztalatok?
Egészen kis kamasz korom óta problémát jelent a szőrösödés. Most a 20-as éveim elejére ott tartok, hogy ha meg akarnék minden száltól szabadulni, gyakorlatilag az egész testemet gyantázhatnám.
Eléggé korán kezdtem szőrösödni és viszonylag sötéten, azóta pedig ott tart a helyzet, hogy ha nem gyantázom, hanem borotválom a lábam, akkor olyan, mint a férfi borosta, a combom szőrösebb, mint egyesek lába (pedig a hajam az sötét szőke, vékony szálú, egyenes). Köldök alatti és feletti részt is gyantázom, az olyan alap dolgokról, mint teljes kar, bajusz, ujjak stb. nem is beszélve. Őszintén úgy érzem, hogy nem tudok lépést tartani, mert nagyon gyorsan vissza is nő. Amikor még főleg borotválkoztam folyamatosan vágásokkal voltam tele, most mindenhol szőrbenövésem van hiába használok bőrradírt rendszeresen.
Több kezelőorvosomnak is említettem már a problémát, de mindegyik elhajtott azzal, hogy ez teljesen normális, egyetlen egy kiírt vérvételt hormonok miatt, de elvileg azon a téren minden rendben volt.
Kétségbe vagyok esve, mert újabban észrevettem, hogy az államon is van 3-4 vékony de sötét szál, és a nyakamon is legalább 7-8 hosszú és vékony, de sötét szál. Emellett az arcomon is pár helyen mintha sötétebbek lennének a pihék. Nagyon tartok attól, hogy ennek az lesz a vége, hogy ezek a pihék is besötétednek. Nagyon fehér bőröm van szóval minden ilyen meglátszik rajta.
Ez az egész tönkre teszi az önbizalmam, már most sajnálom, hogy mennyi mindent kihagytam fiatalabban, mert egyszerűen nem éreztem jól magam a bőrömben.
Van valakinek tapasztalata hasonló problémával ?
Gondolkoztam, hogy esetleg PCOS, de nincs semmilyen más tünetem
Endokrinologus mindenképpen. Legjobb olyan, aki nőgyógyász is.
Nekem ugyan nincs ilyen durva szőrösödes (a végleges szőrtelenítés megoldás lehet), de egyéb más tünet alapján is nagyon nehezen tudták a PCOS-t diagnosztizalni.
Hormon(pajzsmirigy, tesztoszteron stb), és terheléses cukor-inzulin vizsgálatot mindenképp kérj.
A sport és megfelelő táplálkozás is segíthet ha ilyen probléma áll fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!