Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátlót hogy írassak fel?

Fogamzásgátlót hogy írassak fel?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok.Nem szedtem fog.gátlót,most viszont bőrgyógyász mondta, hogy szedjem, mert egy olyan gyógyszert fog felírni amihez az is kell.

Állami nőgyógyászhoz nem szoktam menni, mert 1x voltam és baromi rossz élmény volt. Sírva jöttem ki.... Azóta csak magánba szoktam menni rákszűrésre.

Kérdésem, hogy ha fog.gátlót íratok fel akkor is megvizsgál a nőgyógyász vagy akkor azt csak felíratom? Mert a magán az ugye 20 ezer Ft körül van és azért annyira nem vet fel a pénz, nem azért járok magánba csak az állami nekem egy bunkó f@sz volt.

Tudom a bőrgyógyász is 20. 000 Ft-ért írja fel a gyógyszert/krémet és akkor még semmit nem csinált, de nem tudom, hogy a fog.gátlóhoz kell e vizsgálat is?

Mert ha nem lehet, hogy államiba mennék, ha csak felírja de ha vizsgálat is kell akkor magánba mert én kivagyok az állami vizsgálatoktól sajnos..

2023. okt. 31. 15:41
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Jobb helyeken megvizsgálnak és néznek vérképet is, meg, hogy nincs-e hajlamod trombózisra. Mikor voltál utoljára rákszűrésen?
2023. okt. 31. 15:47
 2/29 anonim ***** válasza:
86%

most viszont bőrgyógyász mondta, hogy szedjem, mert egy olyan gyógyszert fog felírni amihez az is kell - ez nem igaz. Nincs olyan gyógyszer, amihez muszáj! volna mesterséges ciklust generáltatni egy másik gyógyszerrel.

A bőrgyógyász ne okoskodjon olyanba, amihez nem ért!

2023. okt. 31. 15:55
 3/29 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó: Van olyan gyógyszer, amihez igen is megbízható fogamzásgátlás kell, mert teratogén. Nem szabad mellette teherbe esni, mert súlyos magzatkárosodást okoz. Szóval de, igen is kell mellé fogamzásgátló.

Amúgy meg felíhatja hozzá a bőrgyógyász is.

2023. okt. 31. 16:10
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Aztán ha van egy kis f@sza Leiden mutációja, és mélyvénás trombózist vagy tüdőembóliàt kap a fogamzásgátlótól, akkor meg lesegethet.
2023. okt. 31. 17:09
 5/29 anonim ***** válasza:
84%

Sehol a világon nem előírás a Leiden mutáció vagy bármilyen más thrombophilia rutinszerű szűrése oac szedés előtt.

A terhesség és a gyermekágy sokkal nagyobb rizikót jelent, mint az oac szedés, mégse szűrik le az összes terhest, és érdekes módon azért nem halnak halomra.

2023. okt. 31. 17:59
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy nem előíràs ,de lelkiismeretes orvos mielőtt bármit felir, elküld ezeket megnézetni vérből.

Én Leidenes vagyok és a húszas éveimben szinte végig fogamzásgátlót szedtem. Össze teszem a két kezem, hogy még élek. Nekem sem csináltak Leiden szűrést, pedig fokozott trombózis hajlamom van.

Ha újrakezdhetném, én kérném, hogy csinálják meg.

Kismama vagyok és most a 9 hónap alatt végig szúrnom kell magam vérhigítóval és utána életem végéig véralvadásgátlót kell szednem. Egy fogamzásgátló sem játékszer!

2023. okt. 31. 18:12
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
És nem kaptál thrombosist, ahogy a legtöbb Leidenes sem. Sőt, önmagában csak Leiden heterozigóta mutációval, ha nincs más rizikófaktor, terhesség alatt sem kellene rutinszerűen LMWH. Szerinted hány ezer nő van, aki nem tud róla, mert nem szűrik és sosem szed tablettát? Mint írtam, mégse halnak halomra a terhesek.
2023. okt. 31. 18:28
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez amúgy nem lelkiismeret kérdése, erre megvannak a megfelelő protokollok, amiket nálad kicsit okosabb emberek szültek meg több ezer vizsgálat meg tanulmány alapján.
2023. okt. 31. 18:29
 9/29 A kérdező kommentje:

Nyáron voltam, évente szoktam menni, de ugye az sem olcsó annyira.

Lehet, hogy neked nem kéne okoskodnod olyanba amihez nem értesz. Te milyen orvos vagy? Ő egy tapasztalt orvos.

#3 Pontosan így van, emiatt kell.

Ő nekem nem írta fel, azt mondta a nőgyógyásszal írassam fel, csak az nem megy olyan könnyen, h odatelefonálok aztán írja már ki.

#4 Mert mivel másabb, ha nőgyógyász írja fel?

Akkor sincs 100% biztonságban az ember. Ha ő írja fel, akkor sem garancia hogy nem leszek tőle rosszul. Nem is akartam én ezt szedni, csak mondta, hogy emellé a gyógyszer mellé kell :(

Sajnálom, hogy így jártál.

Én nagyon félek a nőgyógyászati vizsgálattól is meg a vérvételtől is, de ha muszáj akkor muszáj. :(

Arról nem beszélve, hogy oda megyek 20.000 Ft. Elküld vérvételre, az eredményt vigyem vissza. Ismét 20.000 Ft.

2023. okt. 31. 18:30
 10/29 anonim ***** válasza:
73%

Én homozigóta vagyok, szóval nálam bármikor beüthetett volna a Sz*r fogamzásgátló szedése alatt. Gyanítom,nem a semmiért volt migrénem mindegy egyes megvonásos vérzés előtt.

Hála Istennek,hogy az immunológiai kivizsgáláson kiderült ez a probléma, mert így igaz lombikkal, de lehetett gyermekem. De a trombózis veszély életem végéig fennáll, ezért kell véralvadásgátlót szednem míg élek. És elég baj, hogy kivizsgálás nélkül boldog boldogtalannak felírják a tablettát. Ez így kb orosz rulett akárhogy is szépítjük.

2023. okt. 31. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!