Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek is normális ez...

Szerintetek is normális ez egy nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Elmentem dokihoz, szülés után pár hónappal most hüvelygombám van “szerencsére”.. igazából kérdeztem a dokit, mitől lehet és azt mondta, hogy biztos a széklet odakerül.. hát mondom az nehezen jön össze, mert mindig megmosakodom utána. Aztán erre, hogy akkor biztos tangabugyi miatt van.

Férjem meg ezt furcsálta egy kicsit a tangabugyis részét.

Ugye hogy ebben nincs semmi ciki es normális vagy ezt így nem illik mondani?

2023. okt. 5. 22:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Elárulom hogy nem mondott hülyeséget a doki. Ami okokat említett még vagy 20 másik miatt is lehet. Nekem pl az inzulinrezisztencia miatt vált krónikussá. 2 havonta kijött. Már nálam is minden volt, nagy wc után mosakodás, tanga leváltás, magas hőfokú mosás. A törölköző csak egyszer használatos utána magas hőfokú mosás. Mivel az inzulinrezisztencia okozta így ezek semmit nem értek. Volt egyszer egy műszálas bugyim, 1 nap alatt kihozta.

Ki is dobtam. Szóval ezer oka lehet.

2023. okt. 5. 23:26
 12/17 anonim ***** válasza:
9%
Érdemes nem törölgetni, hanem székelés után rögtön kimosni zuhany rózsával.
2023. okt. 5. 23:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem volt nagyon bunkó, de segítőkész sem. Tényleg gőze sincs az egészről és tippelget.

Remélhetőleg elmúlt azota

2023. okt. 6. 06:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
a gomba. Időnként a legtöbb nőnél előfordul. A tévhittel ellentétben legtöbbször teljesen spontán szokott kialakulni.
2023. okt. 6. 06:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Ami ciki, hogy nemcsak egy-két válaszadó, de ha igaz a sztori, a nőgyógyászod is rendkívül tájékozatlan a saját szakmájában. A széklettől nem gombás, hanem bakteriális fertőzése lesz az embernek. Gombás fertőzést antibiotikumoktól, legyengült immunrendszertől, felborult hüvelyflórától lehet "kapni". A tangbugyival kapcsolatban annyi igazság lehet, hogy mikrosérüléseket okozva jó táptalajt képez a fertőzéseknek. Szerintem keress másik nőgyógyászt.
2023. okt. 6. 19:06
 16/17 A kérdező kommentje:

Utolsó. Kenetből vette le, megállapította, hogy gomba. Kérdeztem mitől lehet, de valóban úgy tűnt, hogy tippelget h mitől lehet. Erre mondta a tangabugyit stb..

Igazából ez egy jó orvos, csak tudja hogy mi az a hüvelygomba, gondolom

2023. okt. 7. 21:40
 17/17 anonim ***** válasza:

Annak a néhány okoskodónak:

„A hüvely normal esetben a gombák és baktériumok kiegyensúlyozott kombinációjából áll.

A lactobacillusok glikogén jelenlétében tejsavat állítanak elő, mely a gombák szaporodását gátolják. A hüvelyi normal flórának a felborulása a gombák túlzott mértékű elszaporodásához vezetnek.”

[link]

Biztosan csinált normálisan tenyésztést? Csak mert sokan hasraütésszerűen állapítják meg, mi a baj. Nem lehet csak úgy vaktában felírni gyógyszert, de ezek előszeretettel teszik ezt, velem is ezt csinálták.

Másvalaki jobban megfogalmazta korábban, a téma az volt, hogy túlzottan elszaporodott a gomba, olyannyira, hogy már gyulladást okozott:

„Az a baj, hogy sok nőgyógyász nem csináltat laborvizsgálatot, csak megvizsgál, és ez alapján ír ki gyógyszert. De ha a laborban nem állapítják meg, hogy pontosan mi okozza a gyulladást, akkor nem biztos, hogy a megfelelő gyógyszert írja ki.

Sokszor csak vaktában lövoldoznek a gyógyszerekkel, és ezrét van, hogy a több gyógyszer után sem gyógyul meg valaki, mert a sok nem megfelelő gyógyszertől csak még ellenállóbbak lesznek a kórokozók, és így még nehezebb őket kiírtani.

Ezért kellene már az elején pontosan megállapítani, hogy mi okozza a gyulladást, és a megfelelő gyógyszert adni rá, a megfelelő ideig, a megfelelő mennyiségben.”

2023. nov. 30. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!