Miért akar sok tizenéves is tampont használni betét helyett?
Sokszor látni a kategóriában az "anya nem engedi a tampont" meg "hogyan helyezzem fel" és társai problémákat, amiket nyilván a 12-13-14 éves korosztály ír (csak a korhatár miatt újabban év nélkül).
Bennem meg az a kérdés merült fel, hogy vajon miért akar sok (kis)lány, már ilyen fiatalon tampont használni? Tényleg olyan sokkal jobb, mint a betét? Meg eleve, egy 14 éves is ugyanúgy tudná használni a tampont, mint egy felnőtt 30-40 éves nő? Én már 25 éves vagyok, de még én sem próbáltam soha. Teljesen jó a betét is. Mi lehet a baja sokaknak már akkor vele, amikor mégcsak megszámlálható alkalommal menstruáltak?
Sokkal jobb. Nekem megváltás volt, amikor egyszer vettem a bátorságot, és kipróbáltam. Addig extra méretű betétet és sokszor még pluszban vattát is használtam, hogy ne húzzak csíkot, olyan volt, mintha pelenkában lennék. Gyűlöltem.
Tamponnal akár úszni is lehet. És nem abból áll a napod, hogy aggódsz, vajon nem csúszott-e el a betét. (A tampon is átázhat, persze, de némi tapasztalattal már megérzed, hogy mikor kell cserélni.)
A tamponnál a TSS egy kicsit para, de elvileg megfelelő használattal és higiéniával megelőzhető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!