Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért akar sok tizenéves is...

Miért akar sok tizenéves is tampont használni betét helyett?

Figyelt kérdés

Sokszor látni a kategóriában az "anya nem engedi a tampont" meg "hogyan helyezzem fel" és társai problémákat, amiket nyilván a 12-13-14 éves korosztály ír (csak a korhatár miatt újabban év nélkül).

Bennem meg az a kérdés merült fel, hogy vajon miért akar sok (kis)lány, már ilyen fiatalon tampont használni? Tényleg olyan sokkal jobb, mint a betét? Meg eleve, egy 14 éves is ugyanúgy tudná használni a tampont, mint egy felnőtt 30-40 éves nő? Én már 25 éves vagyok, de még én sem próbáltam soha. Teljesen jó a betét is. Mi lehet a baja sokaknak már akkor vele, amikor mégcsak megszámlálható alkalommal menstruáltak?

2023. okt. 3. 19:45
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
84%

Mert a betét kényelmetlen, kidörzsöli az ember nagyajkait, undorító, ahogy tocsog a vérben a szeméremtest is, amikor a betét nem szívja fel elég gyorsan a cuccot. A tampont kényelmes, észre sem veszed, hogy ott van. Használatához valóban gyakorlat kell, így eleinte nem árt tisztasági vagy hagyományos betétet is használni mellé.

TeamTampon, én is 14 évesen próbáltam először, bár akkor még nem éreztem kényelmesnek. Később visszatértem hozzá, azóta nem használok mást.

Ha a kislányoknak kényelmes, akkor miért ne használhatnák?

2023. okt. 3. 19:54
 2/32 anonim ***** válasza:
79%

Lehet csak kíváncsi milyen és azt is ki akarja próbálni, lehet a barátnői is tampont használnak és tőlük azt hallotta, hogy az jobb vagy úgy érzi az felnőttesebb, menőbb.

Amúgy nem igaz, hogy a betét kényelmetlen meg kidörzsöl, ha megfelelőt választ az ember, azt se lehet érezni. Jó, csere után egy pár percig, amíg kicsit merev, de utána észre se veszem. Nekem amúgy egyikkel sincs semmi bajom és szerintem teljesen oké, ha valaki szeretne kísérletezni, hogy neki mi jön be jobban.

2023. okt. 3. 20:07
 3/32 anonim ***** válasza:
87%
Nekem kényelmetlen és kidörzsöl, miért mondod, hogy hazudok? :D Amúgy eleve a kérdés is, nem tökmindegy, hogy ki mit használ ezeken a rém kellemetlen napokon?
2023. okt. 3. 20:12
 4/32 anonim ***** válasza:
70%
Elhiszem, hogy neked ez a tapasztalatod, de te általánosságban beszéltél róla, hogy a betét ilyen, erre írtam, hogy ez nem igaz. Nem mondom, hogy hazudsz, csak pontosítani akartam, hogy azért nem ez lesz mindenkinek minden betéttel a tapasztalata. Nem is téged akarlak győzködni, hogy próbálkozz vele tovább, csak ha egy olyan lány olvasná a kommenetekt, akinek még nem vagy alig van tapasztalata, lássa a pozitív véleményt is.
2023. okt. 3. 20:21
 5/32 anonim ***** válasza:
20%
Mert alig várják,hogy valamit magukba dughassanak.
2023. okt. 3. 22:17
 6/32 anonim ***** válasza:
96%
Mert ég és föld a különbség.
2023. okt. 3. 23:03
 7/32 anonim ***** válasza:
97%

Én is a tampon partján állok, ennek ellenére 17 éves koromig kizárólag betét használtam. De nekem meggyűlt vele a bajom elég rendesen, én a mai napig gyűlölöm. Durva olvasni a kommenteket, hogy valaki szerint mennyire kényelmes, hát nekem borzasztó. A tampon viszont sokkal kényelmesebb számomra.

Ennek ellenére szerintem ez a tampon vagy betét téma egy örök kérdés. Konkrétan mindenkinek más jön be, mást szeret, más kényelmes stb stb. Ez mindig is így volt és így is lesz kar ezen problémázni meg győzködni a másikat kinek mi a jobb. Annyira fiatalon továbbá en sem ajánlanám a tampont, de idősebb korban miért ne próbálhatná ki az ember. Mindenkinek meg kell találni a számára megfelelőt.

2023. okt. 3. 23:06
 8/32 anonim ***** válasza:
18%
Mert a húlye borotválási hóbortot terjesztik maguk közt. Részben ezért.
2023. okt. 4. 07:13
 9/32 anonim ***** válasza:
75%
Unokahúgom 13 éves, 10 éves kora óta menstruál, de úgy, hogy migrén is van , durva görcsök, sok sok vér. És minden hónapban,nem csak "megszámolható"alkalommal (voltak több orvosnál is, mielőtt ebbe kötne bele valaki, semmi baja, csak ő ilyen fajta. ). Én is tini koromban ezerszer àztam át, mert hiába hittem azt ,hogy még bírja a következő óráig a betét, tévedtem. Gyerekként sajnos az ember nem feltétlen tudja kiszámolni, mikor kell már a csere. Nálunk örültem, hogy anyu 16 éves koromban vett nekem mini tampont és mintha nem is menstruáltam volna ,normális bugyival lehetett élni a nehéz napokon is. Míg teherbe nem estem mindig tampont használtam és ha szülés után amikor újra elkezdek menstruálni és kényelmes lesz még mindig, ezt fogom használni akkor is.
2023. okt. 4. 07:33
 10/32 anonim ***** válasza:
24%
De amúgy kérdező! Nekem nem totál mindegy ki mit használ? Sőt! Ha te sosem használtàl még tampont, honnan tudod, mi a különbség a kettő között? És van amikor baromira nem jó a betét mert két óra alatt átàzik, kifolyik oldalt, stb, de pl egy Super vagy Super Plusz tamponnal simán el lehet lenni. És amúgy nem tudom az megvan-e , hogy a szűz lányok is tudják használni mert a szűzhàrtya nem teljesen fedi a hüvelybemenetet , nyilván mivel a pisi is ki tud jönni,meg a vér is, így a tampon is fel tud menni. Szóval igen, a "kislányok" is tudják használni, pont úgy mint a felnőtt nők.
2023. okt. 4. 07:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!