Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló tabletta szedése...

Fogamzásgátló tabletta szedése alatt kialakulhat e hormonzavar?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nagyon régóta a Deciora nevű fogamzásgátló tablettát szedem,2015 óta. Ha jól tudom akkor fogamzásgátló tabletta mellett nem végeznek hormonvizsgálatot. Viszont másfél éve rettenetesen hullik a hajam. Létezik olyan hogy ettől a fogamzásgátlótól hullik vagy hogy esetleg hormonzavarom lett? És ezt hogyan tudnám kideríteni? Testsúly változás nincs. A menstruáció viszont néha 1-2napos barna. Következő hónapban erős 5-6 napos. A melleim a menstruáció előtt nagyon fájnak. Régen ilyen nem volt. És folyamatosan hüvelyi fertőzéseim vannak. Attól félek hogy ha most abbahagyom a gyógyszert akkor mégjobban beindul a hajhullás. 29 éves vagyok

ma 05:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Gyanítom konkrétan a nemihormonokra gondolsz. Igen, kialakulhat. Nem látom okát annak, hogy abbahagyás után jobban hullna a hajad.

A fogamzásgátló szedése eleve egy hormonzavart okoz. Ez a működés alapja. Ha korábban volt már gyanú hormonális problémákra (szörösödés, csiklómegnagyobbodás, aknés zsíros bőr/haj, rendszertelen ciklus) vagy simán hajlamos vagy rá például túlsúly miatt, akkor ezt csak fokozza a gyógyszer. Ugyanis nem rendbe teszi a nemi ciklust, hanem megszünteti. Szóval ne csodálkozz, ha menopauzás tüneteid vannak. Gondolom a libidóesés és hüvelyszárazság is megkörnyékezett már 10 év alatt.

Mégvalami, csak a szóhasználat miatt: Te ilyenkor nem menstruálsz. Ez csak megvonásos vérzés.

ma 06:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Sosem voltam kövér. 58 kiló vagyok. 16-20 éves koromban 46 kiló voltam. Hajam sosem hullott. Pattanásos voltam kb 12-16 éves korom között. Eddig itt a gyakorin mindenki azt írta hogy csomókban jött ki a haja miután abbahagyta..
ma 06:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Hüvelyem évek óta száraz. Libidóm évek óta alacsony.
ma 06:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nem az abbahagyás miatt hullott. Talán eleve gond volt, azért hagyták abba. A korreláció még nem jelent oksági viszonyt!

Nem vagyok orvos, így csak azt mondom: Nagypéntek nélkül nincs feltámadás sem.

ma 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!