Miért akar sok tizenéves is tampont használni betét helyett?
Sokszor látni a kategóriában az "anya nem engedi a tampont" meg "hogyan helyezzem fel" és társai problémákat, amiket nyilván a 12-13-14 éves korosztály ír (csak a korhatár miatt újabban év nélkül).
Bennem meg az a kérdés merült fel, hogy vajon miért akar sok (kis)lány, már ilyen fiatalon tampont használni? Tényleg olyan sokkal jobb, mint a betét? Meg eleve, egy 14 éves is ugyanúgy tudná használni a tampont, mint egy felnőtt 30-40 éves nő? Én már 25 éves vagyok, de még én sem próbáltam soha. Teljesen jó a betét is. Mi lehet a baja sokaknak már akkor vele, amikor mégcsak megszámlálható alkalommal menstruáltak?
Kb. 15 voltam anno, mikor elkezdtem tampont használni (még szüzen, első alkalommal nem tudtam jól felhelyezni, de másodjára már ráéreztem), és egy megváltás volt. Elsősorban azért kezdtem el, mert nemcsak kényelmetlen volt a betét, de folyton aggódtam az átázás, melléfolyás miatt is, pláne egy tesiórán…
Azóta már van egy 12 éves lányom, aki kb. másfél éve menstruál, én felkínáltam neki a tampon lehetőségét, de egyelőre nem akar élni vele, így nem is erőltetem.
Bocsi, de szerintem felesleges ezen rugózni, ki mit használ, mindenki döntsön a saját belátása szerint. Én pl. a kelyhet, menstruációs bugyit, mosható betétet nem próbáltam soha, van, aki meg ezekre esküszik.
5-ös: Utálom az ilyen rosszindulatú, perverz hozzászólásokat, semmi köze a tamponhasználatnak a szexualitáshoz. Nyilván pasi vagy (vagy valami olyasmi), ha rendesen fel van helyezve a tampon, semmit nem érezni (ha meg nem, akkor baromi kellemetlen.)
Én már 25 éves vagyok, de még én sem próbáltam soha - na, akkor nincs moről beszélni.
Fogalmad sincs, mennyivel jobb, de már leszólod azokat a "kislányokat", akik 15 évesen
- nem akarnak a vérben csücsülni
- átázni, kipattogni, mert bizony kidörzsöl sok betét
- sport közben a betét rhadtul kényelmetlen, kifolyik oldalt a vér
- nyáron kétóránként cserélheti, mert beizzad a sgge, stb.
Én is 20 éves korom után nemsokkal kezdtem tamponozni, ám azóta csak itthon 1-2. napon használok betétet, amúgy sohasem, mert kismilliószor kényelmesebb tamponnal létezni.
Azt a balfszt, aki meg a szexualitással hozta össze, jelentette trágár, provokatív hosszászólás okán.
Vélhetőleg egy férfi, aki olyan beteg, hogy mindenről a szex jut eszébe ő az, aki úgy gondolja, hogy mi imádjuk, amikor egy nőgyógyász "ujjaz". :(
12-es, nem, nem vicceltél, nem azért írtad. Visszaolvastam a válaszod, nem látom irónia stilusjegyeit, nem is passzolna a komoly válaszhoz.
Semmi baj, legalább ma is tanultál valamit. Ki tud menni onnan a pisi, a tampon meg fel tud menni ugyanoda, ezt írtad. Nem tűnik viccnek. Sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!