Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért akar sok tizenéves is...

Miért akar sok tizenéves is tampont használni betét helyett?

Figyelt kérdés

Sokszor látni a kategóriában az "anya nem engedi a tampont" meg "hogyan helyezzem fel" és társai problémákat, amiket nyilván a 12-13-14 éves korosztály ír (csak a korhatár miatt újabban év nélkül).

Bennem meg az a kérdés merült fel, hogy vajon miért akar sok (kis)lány, már ilyen fiatalon tampont használni? Tényleg olyan sokkal jobb, mint a betét? Meg eleve, egy 14 éves is ugyanúgy tudná használni a tampont, mint egy felnőtt 30-40 éves nő? Én már 25 éves vagyok, de még én sem próbáltam soha. Teljesen jó a betét is. Mi lehet a baja sokaknak már akkor vele, amikor mégcsak megszámlálható alkalommal menstruáltak?

2023. okt. 3. 19:45
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
94%
Jézusom 10-es, a pisi nem onnan jön, ahonnan a vér 😀😀😀
2023. okt. 4. 10:24
 12/32 anonim ***** válasza:
45%
11. Nem mondod? De még vannak nők, akik azt hiszik, ezért is hoztam fel példának. Mint ahogy a szűzhàrtyàt is, hogy nem fedi teljesen a hüvelybemenetet és csodák csodájára a szűz lányok is tudnak tampont gond nélkül használni 🤦...
2023. okt. 4. 10:43
 13/32 anonim ***** válasza:
62%

Kb. 15 voltam anno, mikor elkezdtem tampont használni (még szüzen, első alkalommal nem tudtam jól felhelyezni, de másodjára már ráéreztem), és egy megváltás volt. Elsősorban azért kezdtem el, mert nemcsak kényelmetlen volt a betét, de folyton aggódtam az átázás, melléfolyás miatt is, pláne egy tesiórán…

Azóta már van egy 12 éves lányom, aki kb. másfél éve menstruál, én felkínáltam neki a tampon lehetőségét, de egyelőre nem akar élni vele, így nem is erőltetem.

Bocsi, de szerintem felesleges ezen rugózni, ki mit használ, mindenki döntsön a saját belátása szerint. Én pl. a kelyhet, menstruációs bugyit, mosható betétet nem próbáltam soha, van, aki meg ezekre esküszik.

5-ös: Utálom az ilyen rosszindulatú, perverz hozzászólásokat, semmi köze a tamponhasználatnak a szexualitáshoz. Nyilván pasi vagy (vagy valami olyasmi), ha rendesen fel van helyezve a tampon, semmit nem érezni (ha meg nem, akkor baromi kellemetlen.)

2023. okt. 4. 11:28
 14/32 anonim ***** válasza:
91%
Sokkal biztonságosabbnak érzem a tampont (+betét a nagyon rossz napokon). Egésznapos ülés mellett nem szeretek én sem a vérben ülni, nem érzem ahogy kifolyik belőlem. Megváltás volt a tampont elkezdeni használni.
2023. okt. 4. 12:09
 15/32 anonim ***** válasza:
0%
13-as! És látod, nekem is beszóltak pont az olyan idióták, akik szerint minden lány/ nő r*banc,mert tampont használ. Mondjuk aki szeret a saját menstruációs vérében üldögélni, meg szereti érezni, ahogy folyik ki a betétbe, az is az ő ügye, ahogy másnak a tampon, a kehely és társai.
2023. okt. 4. 13:09
 16/32 anonim ***** válasza:
51%

Én már 25 éves vagyok, de még én sem próbáltam soha - na, akkor nincs moről beszélni.

Fogalmad sincs, mennyivel jobb, de már leszólod azokat a "kislányokat", akik 15 évesen

- nem akarnak a vérben csücsülni

- átázni, kipattogni, mert bizony kidörzsöl sok betét

- sport közben a betét rhadtul kényelmetlen, kifolyik oldalt a vér

- nyáron kétóránként cserélheti, mert beizzad a sgge, stb.

Én is 20 éves korom után nemsokkal kezdtem tamponozni, ám azóta csak itthon 1-2. napon használok betétet, amúgy sohasem, mert kismilliószor kényelmesebb tamponnal létezni.

2023. okt. 4. 14:56
 17/32 anonim ***** válasza:
8%

Azt a balfszt, aki meg a szexualitással hozta össze, jelentette trágár, provokatív hosszászólás okán.

Vélhetőleg egy férfi, aki olyan beteg, hogy mindenről a szex jut eszébe ő az, aki úgy gondolja, hogy mi imádjuk, amikor egy nőgyógyász "ujjaz". :(

2023. okt. 4. 14:58
 18/32 anonim ***** válasza:
46%
16-os! Egyetértek veled! Akárhogy is, a betét sz@r. Nekem az. Neked az és még sokunk így gondolja. De ha valakinek az a frankó, én azt is elfogadom úgy, hogy én szenvedtem vele eleget, de ha neki az a jó, használja, de ne szóljon le mást azért, mert más másképp látja, plusz úgy, hogy soha nem próbálta milyen is a tampon. Valakinek elhiszem, hogy a tampon a nem kényelmes, azzal sincs gond, de fogadjuk el, hogy ki így ki úgy érzi magát jól!
2023. okt. 4. 15:01
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
17-es! Én is jelentettem. Tuti pasi, mert egy nő nagyon jól tudja, hogy nem élvezkedni megyünk évente vagy még gyakrabban (én pl lombikosként van hogy heti 2-3 alkalommal is) a nőgyógyászhoz.
2023. okt. 4. 15:03
 20/32 anonim ***** válasza:
51%

12-es, nem, nem vicceltél, nem azért írtad. Visszaolvastam a válaszod, nem látom irónia stilusjegyeit, nem is passzolna a komoly válaszhoz.

Semmi baj, legalább ma is tanultál valamit. Ki tud menni onnan a pisi, a tampon meg fel tud menni ugyanoda, ezt írtad. Nem tűnik viccnek. Sajnos.

2023. okt. 4. 17:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!