Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet valami bajom ha évek...

Lehet valami bajom ha évek óta nem menstruálok?

Figyelt kérdés

jelentős súlyvesztés miatt 2,5 éve nincs menstruációm.

Voltam nogyogyasznal, a hormonjaim rendben, a méhem a betegseg miatt alulfejlett.

Írt fel hormonokat (provera, estrofem) de nem szeretném szedni őket, felek a mellékhatásoktol.

Azota a sulyom rendben, lassan elhizott kategoria.

Táplálkozásom is helyreallt.

A kérdés az lenne, hogy hosszútávon lehet-e ennek valamilyen kovetkezménye, hatása?

2023. okt. 1. 02:28
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
A legnyilvanvalobb az az, h nem lesz gyeremeked, amig rendbe nem teteted a hormonhaztartasod.
2023. okt. 1. 03:52
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Csontritkulás, meg a vele járó dolgok.
2023. okt. 1. 09:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a hormonjaidat rendben találták akkor miért a hormongyogyszerek?
2023. okt. 1. 12:35
 4/7 qborka ***** válasza:
94%

Ha lassan elhízott kategória,akkor biztos,hogy rendben van a súlyod?

Teherbe esni nehéz mensi nélkül,plusz csontritkulás,de ezt már írták előttem.

Amikor én nem menstruáltam és ennek örültem,hogy nem kell erre energiát fordítanom,az orvosom elvette a kedvem,hogy ennek nagyon ne örüljek 27 évesen,de már nem emlékszem,hogyan fejtette ki pontosan.

2023. okt. 1. 12:39
 5/7 A kérdező kommentje:

165/63 vagyok

Elvileg azert kellene, hogy kapjon plusz osztrogent a szervezet, de en ugy vagyok vele, hogy ha magától nem akar a reprodukciora energiat fordítani, akkor hiaba indul el mesterségesen a menstruációm, mert peteérés stb nem lesz...

Ráadásul a két gyogyszer egyuttes hatása indukálja a rák kialakulását.

Koszonom a válaszokat.

2023. okt. 1. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Az ösztrogénhiány káros, ha valakinek idő előtt következik be a menopauza, akkor hormonpótlásra szorul, különben jön a csontritkulás meg a kardiovaszkuláris szövődmények.

És nem a két gyógyszer együtt indukálja a rák kialakuláást, hanem az indukálná, ha önmagában szednél ösztrogént progeszteron nélkül. Pont azért kell mind a két gyógyszer, hogy ne legyél rákos...

2023. okt. 1. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Csontritkulás, meg egyéb betegségek kialakulása. Ha vissza hozza a pete érést,a hormon gyogyszerek, akkor gyerek is lehet,ennek kicsi az esélye.
2023. okt. 4. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!