Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha este 7 órakor vettem be a...

Ha este 7 órakor vettem be a fogamzásgátló tablettát és másnap reggel kb 6.30 után hánytam egyet, addigra már felszívódott a tabletta? Nem pótoltam reggel. Ma este veszem be a következő szemet. Kell kiegészítő védekezés a héten?

Figyelt kérdés
(Dienille fogmazásgátlót szedek, szünet utáni tegnap kezdtem az új levelet)

2023. szept. 19. 13:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetsz ilyen értetlen… 3-4 órát ír a tájékoztató. Az utolsó bekavart a vacsorás példával, de kicsit gondolkodjatok már, nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbe, különböző a felszívódási/feldolgozási idejük.
2023. szept. 19. 15:39
 12/20 A kérdező kommentje:
Én dienille fogamzáságtlót szedek. a tajékoztató azt írja ha a bevételt követően 34-órán belül hányás hasmenés alakul ki, akkor van baj
2023. szept. 19. 16:00
 13/20 anonim ***** válasza:
62%

És mikor hánytál, a bevétel után 4 órán belül? Nem. Akkor rendben vagy. Nem kell pótolni és nem kell kiegészítő védekezés sem.

Ha valami egyéb okból úgy gondolod, nem szívódott fel a gyógyszer (pl. amit a 10-es írt, de nem írtad, hogy pont ez történt-e) akkor használhatsz kiegészítő védekezést. Amúgy is használhatsz, ha ez megnyugtat.

2023. szept. 19. 17:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A tabletta bevetelt koveto 3-4 órán belül van hányás akkor kell pótolni.

Több mint 10 óra eltelt mát rég felszívódott nem kell kiegészítő védekezés

2023. szept. 19. 19:16
 15/20 anonim ***** válasza:
Jézusom, kérdező, és a hozzád hasonlók esnek teherbe, mert úgy szednek gyógyszert, hogy fingjuk nincsen róla, hogyan kell :D
2023. szept. 20. 11:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Pedig pontosan szedem, szinte percre pontosan este 7 órakor mindig beveszem
2023. szept. 20. 11:36
 17/20 A kérdező kommentje:

15-ös válaszoló. Úgy gondolod elrontottam valamit? pedig tényleg mindig ügyelek a bevételre. Egyszer sem felejtettem még el bevenni.

Ilyen kommentekkel csak még jobban megijedek és még jobban aggódni fogok

2023. szept. 20. 11:37
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem baj akkor ha nem volt kedden este kiegészítő védekezés pluszban? Én úgy gondolom ha hétfőn este 7kor bevettem és kedd reggel 6.30 után hánytam mér felszívódott és nem lesz baj.

Csak parázk picit még azért, mert a szünet után most kezdet az új levelet hétfőn, és az első héten volt ez. De még úgy gondolom elegendő idő el telt.

2023. szept. 21. 12:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Többen leírtuk már, plusz ott a tájékoztató, és még mindig parázol… Ez már nem egészséges szint.
2023. szept. 21. 13:12
 20/20 A kérdező kommentje:

Igen tudom :(

Amikor elkezdtem szedni amúgy a fogamzásgátlót, akkor kb 2 3 hónap elteltével sokkal labilisabb lettem és szorongó. A tájékoztató szerint van olyan mellékhatása, hogy depreszió, érzelmi instabilitás. Csak nem tudom mikor ér már véget.

Rendben köszönöm mindenkinek. Igyekszem ezen túllépni és hinni annak amit a tájékoztató leír.Többet már úgysem tehetek.

Képzeletben köszöntképp mindenkit meghívtam egy kávéra/csokira ki mit szeret!

Szép hetet mindenkinek!

2023. szept. 21. 13:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!