Ha este 7 órakor vettem be a fogamzásgátló tablettát és másnap reggel kb 6.30 után hánytam egyet, addigra már felszívódott a tabletta? Nem pótoltam reggel. Ma este veszem be a következő szemet. Kell kiegészítő védekezés a héten?
Illetve van egy (valószínűleg hülye) kérdésem, felteszem.
Az számít, hogy mennyi folyadékkal veszem be a fogamzásgátlót? Mármint néha van, hogy bő vízzel (akár 1 pohár, ha szomjas is vagyok), nem csak kevés vízzel/pár korttyal. Ettől nem csökken a hatékonysága?
Köszönöm a gyors válaszokat!
Szerdán lesz együttlét valószínűleg legközelebb. Akkor akkor már nem kell kiegészítő védekezés?
Bocsi, de azt nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogyha több mint valószínű, hogy felszívódott (fél nap), akkor nem pótolnád, hanem dupla adagot vennél be, és nem túl nyerő.
Felszívódott, nem kell pótolni, nem kell kiegészítő védekezés. És tök mindegy, mennyi vízzel veszed be.
Akkor kell pótolni, ha 3-4 órán belül hánysz.
Ha 3-4 órán túl hánysz, nem kell pótolni, hiszen felszívódott addigra. Te 3-4 órán túl hánytál.
Mondjuk ha vacsora után veszem be, majd 12 óra múlva reggel kihányom a vacsorát, akkor arra következtetnék, hogy a tabletta se biztos, hogy felszívódott. De csak akkor vennék be újat, ha nem érezném közelegni a következő hányást, különben nincs értelme. Szóval marad a kiegészítő védekezés ilyen esetben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!