Korábban több orvos által PCOS-esnek lettem kikiáltva, majd két orvos is közölte, hogy ez baromság sosem volt PCOS-em. Már tényleg nem tudom mit gondoljak. Állandó progeszteron- és ösztrogén hiányom van, eddig rendszeres volt a ciklusom jó pár éve, de pár hónapja folyamatosan késik. Pattanásaim vannak, mostanában köztes vérzésem.Nagyon erős a menstruációm,előtte iszonyatosan fájnak és megragadnak a mellem, ami ilyen mértékben nem lehet már normális. Nem tudom egyszerűen már hová menjek. Az orvosok nem vesznek komolyan..közlik, hogy semmi bajom. Ha nagyon veszekszem akkor a kezembe nyomják a fogamzásgátlót, kivizsgálás nélkül, ami nem megoldás..
Szerintem keress egy endokrinológus nőgyógyászt, ha nem voltál még nála. Fontos, hogy mindkettő legyen egyszerre! (Vérvétel+ultrahang alapján kellene diagnosztizálni PCOS-sel)
Nekem is így állapította meg a doktor. Kaptam Mercformin gyógyszert, ami meghozta a menstruációm is ( akkor már 3 hónapja nem volt). Következő hónapban már meg sem jött. Azóta 14 hetes kismama vagyok.
Ne hagyd magad lerázni. Valami biztos nincs rendben nálad sem :(
2023. szept. 19. 12:50
4/11 anonim válasza:
Készülj több honap várólistára nőgyógyász és endokrinologus kevés van. Olyan aki jo is benne az mèg kevesebb.
Hasonló a helyzetem mint neked már kezdem feladni inkább :(
2023. szept. 19. 12:58
5/11 qborka válasza:
Amikor PCOSom volt, 3 évig nem menstruáltam. Szedtem én is hormont + fogamzásgátlót is ,akkor volt megvonásos vérzés,amúgy nem.
Aztán egyszer csak megjött és eltűntek a ciszták is,pedig már műteni akarták
Sajnos,a hormonproblémákat hormonokkal lehet helyrehozni.
Csodálkozom is a sok hasonló kérdésen itt,hogy nem akarnak hormonokat szedni.
Mitől várják a megoldást? diétától? Kalmopiryntől? 😥
2023. szept. 19. 15:47
6/11 A kérdező kommentje:
Egy hónapig szedtem fogamzásgátlót, nem bírta a szervezetem. Nyílván nem szeretném magam egy életen át hormonokkal tömni de főleg nem fogamzásgátlóval mert az nem gyógymód a pcos-re meg egyébként semmire sem👍
Ha nem a hormon a megoldás a hormonproblémákra,akkor mi?
2023. szept. 19. 16:32
8/11 A kérdező kommentje:
Hát ne haragudj, de nem a fogamzásgátló a megoldàs..sajnos sok nő gyanùtlanul beszedi mert a nőgyógyászok tukmálják meg teletömik a fejüket, hogy az égvilágon semmi mellélhatàsa nincsen, aztán az abbahagyásnál hatalmas problémák vannak, nem tudnak teherbe esni, a hormonrendszer azt se tudja merre van az előre.. Ha valaki attól érzi jól magát szedje fogamazágátlásra nyugodtan de ne tömjünk màr nőket ezzel a szeméttel "gyógyítás" céljával..
2023. szept. 19. 18:08
9/11 A kérdező kommentje:
Nàlam 14 évesen merült fel, hogy pcos-em van és rögtön fogamzásgátlóra akartak állítani (természetesen nem kívántam vele élni..) és hogy miért tették ezt? hogy elfedje a tüneteimet és szépen elhùzzam a csíkot, egy pàcienssel kevesebb..
2023. szept. 19. 18:11
10/11 qborka válasza:
Nekem egy barátnőm fogamzásgátló mellett esett teherbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!