Rendszertelen a menstruációm, petefészken ciszták, de tévesen állapították meg a PCOS-t?
Megpróbálom "gyorsan" leírni a lényeget: 18 éves koromig rendszertelen volt a mensim, télen volt hogy 4 hónapig szünetelt, nyáron meg 2-3 héten át is akár meg volt stb. Mikor 18 évesen elkezdtem szexuális életet élni akkor el akartam menni nőgyógyászhoz a problémámmal, de hirtelen egy csapásra a szex miatt beállt a mensim, szinte tűpontosan(ez nem egyedi eset tudtommal, hogy a szex miatt áll be valakinek)
Most 20 éves vagyok, nyárig jó volt minden. Aztán jött egy nagyon stresszes vizsgaidőszak ami miatt azt hittem majd meg sem jön, de végül akkor is pontosan megjött. Viszont a következő hónapban mikor már nyugi volt és nyaralás akkor nem jött meg, 2 hetet vártam aztán elmentem magándokihoz mert beparáztattam magam (terhességi teszt persze negatív volt). Ő hüvelyi ultrahanggal a petefészken cisztákat mutatott nekem és az alapján illetve a zavaros menzesz meg néhai barna folyások miatt megállapította a PCOS-t. Felírt egy hormont amit szedve 11 nappal később megjött a mensim (már aug elején) és elküldött vérvételre.
Egy hónappal később eljutottam állami nőgyógyászhoz aki adott beutalót a vérvételre, de látva a magándoki diagnózisát csak kiröhögött, állítván, ha nem szőrösödöm és nem vagyok elhízva akkor nincs itt PCOS (ez az indok nekem nem elég mert egy barátnőm barátnője komolya küzd a pcos sok tünetével és mégis nádszálvékony). Kérdeztem, hogy akkor mit jelentenek a ciszták, de erre nem kaptam rendes választ.
Azóta voltam vérvételen és annak az eredményével a háziorvosomhoz mentem el aki mondta hogy nincs se pcos se inzulinrezisztencia. Viszont a mensim megint késik, a hormonok csak egy alkalomra hozták vissza és ismerem a testem annyira, hogy tudjam nálam nem normális ez a hirtelen rendszertelen mensi így még mindig gyanakszom a pcos-re vagy valamire és az életmódomat is ehhez tartom (pcos diétán maradok tehát cukrot nem eszek stb). Illetve van megint állami nőgyógyászhoz időpontom, de csak októberre, addig még bármi lehet.
Tudom, hogy nem szakszerű válaszokat fogok itt kapni, de lécci ha bárkinek van/volt bármi hasonló tapasztalata vagy tanácsa, hogy mire gyanakodjak stb akkor írja le.
Persze az sem kizárt, hogy mindezt lelki okok miatt csinálja most a testem, de inkább szeretnék még utánajárni, hogy mi lehet a háttérben.
előre is köszönök minden értelmes választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!