Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van olyan méhnyakrák ami...

Van olyan méhnyakrák ami gyógyítható?

Figyelt kérdés
Nem én vagyok rákos és nem is leszek. Itt nem akarok kitérni arra miért kérdezem és aki rájött se akarom hogy azt taglalja.

2023. szept. 10. 16:04
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van nyolcas válaszoló. Mert ha leírom konkrétan akkor olvashatja egy ismerőse és az senkinek se lenne jó. Facebookon még rosszabb mert ott biztos hogy olvasnák és anonim se lehetsz. Orvosi lapok se jók mert az illető azokat is olvassa és ha úgy kérdezném mintha én lennék beteg felismerné a tüneteit és gyanús volna neki. Annyi volt a kérdés hogy 1 mi az a hármas stadium méhnyakrák, 2 gyógyítható, 3 a kemó mellékhatásai elmúlnak vagy belehal,4, a Jenő addig tart míg el vagy előbb utóbb BB abbahagyja az orvos. Én nem voltam rákos és nem értem. Az apám aki örökbe fogadott 73 evesen lett májrákos és 3 hónap kemót csinált de úgy hogy befekudt havonta egyszer. 1 évig volt beteg és meghalt. Lehet anyuval mi is tehetünk róla mert mikor zsibbadni kezdett a lába akkor hagytuk hogy a neurológiara menjen. Nem tudtuk hogy a rajtol zsibbad. A neurológiai olyan kezelést kapott hogy amikor hazajött három hetet feküdt és vége volt, addig meg fennt járt és művelte a földet meg az állatoknak hordta a takarmányt.
2023. szept. 10. 16:51
 12/22 A kérdező kommentje:
Az angol szlovák vwg mit jelent magyarul? Hogy szűz is lehet méhnyakrákos? De hogyan ha nem sexel? Az olyan lehet mint az AIDS hogy szexuális úton megy. Lehet az AIDS jobb volna neki mint a méhnyakrák mert avval nem műtötték volna, nem kéne csinálja a kemót és elélne avval a bajjal. De az Isten adja meg a betegséget nem mi sajnos. Méhnyakrák és AIDS közül a második lehet jobb mert avval nem műtenek, nincs kemót és el lehet élni vele 100 évig is. A riválisok és szerelmesek filmben láttam hogy az Ophelia hív pozitív volt. És azon kívül hogy a filmben említették hogy az a baja meg néha lázad volt nem volt más baja.
2023. szept. 10. 16:55
 13/22 anonim ***** válasza:
93%

Nem fog elkerülni a rák csak azért, mert erős az immunrendszered.

Ellenben látszik, hogy valami nincs rendben veled...

2023. szept. 10. 16:59
 14/22 A kérdező kommentje:
Hogyne kerülne el. Nem azért van rák mert gyenge az immunrendszer? Ha nem voltam himlős, mumbszos, skarlatos, influenza is ritkán volt akkor pont egy daganat tudna rajtam kifogni. Nagyon nagy véletlen kéne hogy én rákos beteg legyek. Ha az lennék akkor én kemo helyett kirándulnék meg járnék étterembe. Azon a pénzen amit a kemóra adnék inkább azt csinálnám amit szeretek. Nincs gyerekem tehát nem félnék itthagyni ezt az árnyékvilágot. A pokoltól se félnék mert tudnám hogy a buneim miatt oda való vagyok. Azon csodálkoznék ha üdvözülnék.
2023. szept. 10. 17:05
 15/22 anonim ***** válasza:
87%
Ha tudnád hány olyan ember van, aki sose làtott kb. orvost, aztán egyszer csak kiderült, hogy leukémiás pl.
2023. szept. 10. 18:14
 16/22 anonim ***** válasza:

Mivel súlyos homályban vagy:

Mint mondtam, a rák gyűjtőfogalom, sok fajtája van. Az hogy apád 73 évesen milyen kezelésre járt, és most ez az ismerősöd 36 évesen milyet kap, az elsősorban azért van mert két totál különböző rákos megbetegedésről beszélünk, ami más-más terápiát igényel.

A palliatív kezelés csak a szenvedést és a tüneteket enyhíti, a betegséget magát nem gyógyítja. Rákos betegek akkor kapnak kemo helyett ilyet, ha gyógyíthatatlanok és már csak a hátralevő időt akarják megkönnyíteni neki.

Az immunrendszered nem véd meg a ráktól (az összestől biztosan nem), már csak azért sem mert az immunsejtek is elrákosodhatnak. Illetve rákot okoz(hat) egy sereg dolog, pl túlzott mennyiségű vörös hús, szerves oldószerek, dohányzás, porszennyezés, alkohol is.

2023. szept. 10. 18:59
 17/22 anonim ***** válasza:
32%
Sajnos pont az olyan emberek lesznek rákosak akik nagyon egészségesek és erős az immunrendszerük, nem isznak, nem dohányoznak. Sok példát tudok erre sajnos.
2023. szept. 10. 19:13
 18/22 anonim ***** válasza:
92%
A sejtek osztódnak és előbb utóbb nem tud tovább osztódni, ekkor lesz rákos sejt. Semmi köze az immunrendszerhez. Szerencsére kérdése csak.
2023. szept. 10. 19:14
 19/22 anonim ***** válasza:

Hú, kérdező, szerintem vmi nem oké veled, nagyon furcsákat írsz…

Ahogy már leírták, sokféle ráktípus van, nem beszélve egyéb betegségekről, és hiába vagy ált. makkegészséges, nem garancia semmire. Amúgy abba is tudatlan vagy, vannak olyan rákfajták, amik inkább gyerekeket, fiatalokat támadnak meg, van, ami idősebbeket. (A méhnyakrák mondjuk valóban nem tizen-huszonéves korban jellemző, de volt már rá példa.)

Egy kicsit írhatnál szebben, a „kipakolták” csúnya szóhasználat, nem túl empatikus. Ahogy azt sem muszáj részletezni, szerinted ki milyen szenvedést érdemel meg.

Ebből a stádiumú rákból simán meggyógyulhat, jósok persze nem vagyunk, és az orvos se tudja garantálni, csak körülbelüli esélyeket mondhat. Az viszont nagyon fontos, és nem írtad, áttét van? Azt sem tudjuk itt az oldalon megmondani, de orvos se, hogyha mondjuk legyőzi a betegséget, ki fog-e újulni.

2023. szept. 10. 22:09
 20/22 A kérdező kommentje:

Állítólag nincs áttét. Legalábbis még. A véráramba sem került bele a rák neki. Bár én egyiket se hiszem mert ha úgy volna ahogy ő mondja akkor nem kapná a kemót. Ha nincs a vérében meg nincs átét akkor az orvos minek írna fel kemót. Akkor úgy hagyná és kész.

Ennek a nőnek az anyja is rákos volt de nem hármas hanem O stadium. Kivettek a méhét és kesz. Semmilyen kemót nem kapott. Húsz éve semmi baja. De ez a nő meg hármas stadium. Úgy látszik nem hasonlít az anyjára. Lányai vannak akkor lehet azok már 4 vagy 5 stádiumú rakosok lesznek mert az anyjuk is rosszabb rákban mint a nagyanjuk.

2023. szept. 10. 22:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!