Hosszú lesz, és azt sem tudom jó kategóriát
választottam e, de kétségbeesésemben muszáj valahol
feltennem a kérdésem!? ⬇️
Figyelt kérdés
17 éves koromtól 21 éves koromig kihasználtak testileg. Ez idő alatt 4terhességem volt, 4x rángattak abortuszra. Most 32 éves vagyok. 2 éve van párkapcsolatom, soha nem mertem neki mesélni ezekről a dolgokról, mert hányingerem van magamtól. Viszont feljött a gyerektéma. Állandóan hárítok. Rossz emlékek jönnek fel bennem, és hogy őszinte legyek, nem merek gyereket vállalni, mert félek hogy ezek után amilyen életem volt 17-21éves koromig, ki sem bírnám hordani, vagy lelkileg feldolgozni. A szívem nagyon vágyik rá, nagyon boldog lennék, de úgy gondolom hogy 4 abortusz után, nem érdemlem meg hogy gyermekem szülessen. Eddig leküzdöttem magamban mindent, de ez most nem megy. Mit gobdoltok, egy pszichologus segíthet? Nőgyógyászt megkérdezni sem merem. Elég elmennem az éves vizsgálatra, ott ugyanis nem kérdezik meg miért volt 4 abortuszom, mi volt az oka, csak azt hogy volt e!? És onnantól kezdve, látom hogy már nem normális nőként kezelnek, amit amúgy megértek.
Lenne még esélyem családra? Normális életre? Ki bírna a testem hordani egy terhességet?
Kedves Kérdező! Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ezen mentél keresztül. Nagyon erős nő vagy, hogy képes vagy erről írni. Remélem, enyhíti valamennyire a terhedet, hogy ezt kiírtad magadból. Mindenképpen fordulj szakemberhez, remélem, sikerül olyat találnod, aki megadja a szükséges segítséget. Sajnos nem egyszerű folyamat a gyógyulás egy ilyen helyzetben, de már megtetted az első lépéseket azzal, hogy feltetted ezt a kérdést és a gyógyulás lehetőségén gondolkodsz. Az is pozitív, hogy van párod. A szégyen kizárólag annak jár, aki ilyet tesz egy szegény fiatal nővel, illetve aki ilyen helyzetben nem tud empatikus lenni Veled. Meddőség abortusz miatt ma már csak a legritkább esetben fordul elő. Kívánom, hogy mielőbb megtaláld a segítséget, és a gyógyulást!
2023. júl. 26. 19:33
13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok pozitív hozzáállást! Elindultam egy úton, nektek köszönhetően, mert rájöttem hogy nem fognak elítélni! 🙏💗
2023. júl. 28. 13:46
14/20 anonim válasza:
Kihasználni csak azt lehet, aki hagyja. De azért örvendetes, hogy végre a “jó” úton vagy.
2023. aug. 22. 14:57
15/20 A kérdező kommentje:
Amikor nincs hova menned, és nincs kitől segítséhet kérned úgymond gyermekként, hidd el, nem olyan könnyű megsuabadulnod az ilyenből. Örülök hogy nem volt benne részed! További szép életet kívánok!
2023. aug. 22. 17:50
16/20 anonim válasza:
Nem nem volt szerencsére ilyenben eszem, mert gyerekként inkább tanultam mint pasiztam, másrészt meg védekeztem mindig, mert tudtam, hogy én járok szarabbul, ha nem teszem, és majd a pasi vigyáz, vagy akármit is ígér. Aztán meg amikor már komolyan együtt voltam valakivel, ő meg gyereket meg esküvőt akart, 21 éves voltam, kerek perec közöltem, hogy velem ugyan egyik sem fog összejönni, ugyanis tudtam milyen szar helyzetben lennék. És áldom az eszemet azóta is, hogy nem tettem tönkre az életemet egy tőle lévő gyerekkel.
2023. aug. 22. 17:56
17/20 A kérdező kommentje:
Ha a nagykést szorítanák a nyakadhoz, meg eltörnék 2 bordádat miután el akarsz szökni, nem biztos hogy mernél többször próbálkozni.
2023. aug. 22. 18:00
18/20 anonim válasza:
Egy ilyennel mondjuk nem is kezdtem volna. Tudom, nem volt ilyen. De, ilyen volt, csak nem akartad észrevenni. Egyébként meg a rendőrséget hívtam volna rá.
2023. aug. 23. 20:38
19/20 A kérdező kommentje:
Nem a páromról volt szó sajnos.
2023. aug. 29. 20:58
20/20 anonim válasza:
Akkor meg pláne rendőrséget kellett volna ráhívni. Mindegy, már késő. A tanulságokat kell levonni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!