Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hosszú lesz, és azt sem tudom...

Hosszú lesz, és azt sem tudom jó kategóriát választottam e, de kétségbeesésemben muszáj valahol feltennem a kérdésem!? ⬇️

Figyelt kérdés

17 éves koromtól 21 éves koromig kihasználtak testileg. Ez idő alatt 4terhességem volt, 4x rángattak abortuszra. Most 32 éves vagyok. 2 éve van párkapcsolatom, soha nem mertem neki mesélni ezekről a dolgokról, mert hányingerem van magamtól. Viszont feljött a gyerektéma. Állandóan hárítok. Rossz emlékek jönnek fel bennem, és hogy őszinte legyek, nem merek gyereket vállalni, mert félek hogy ezek után amilyen életem volt 17-21éves koromig, ki sem bírnám hordani, vagy lelkileg feldolgozni. A szívem nagyon vágyik rá, nagyon boldog lennék, de úgy gondolom hogy 4 abortusz után, nem érdemlem meg hogy gyermekem szülessen. Eddig leküzdöttem magamban mindent, de ez most nem megy. Mit gobdoltok, egy pszichologus segíthet? Nőgyógyászt megkérdezni sem merem. Elég elmennem az éves vizsgálatra, ott ugyanis nem kérdezik meg miért volt 4 abortuszom, mi volt az oka, csak azt hogy volt e!? És onnantól kezdve, látom hogy már nem normális nőként kezelnek, amit amúgy megértek.

Lenne még esélyem családra? Normális életre? Ki bírna a testem hordani egy terhességet?

2023. júl. 25. 07:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
Igen. Pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, akik tarumákra specializálódtak és sürgősen. Borzasztó, amin átmentél.
2023. júl. 25. 08:31
 2/20 anonim válasza:
86%

Először is az hogy téged kihasználtak nem arról szól hogy Te valamit rosszul tettél, vagy az a Te hibád lett volna. Ha mindenki a tükör elé áll és őszintén felteszi magának a kérdést, akkor egy tapasztalatlan, érzelmileg sebezhető és hiszékeny időszakot idéz fel magának a "tinédzserkor" alatt. Tehát ha egy mód van rá ne hibáztasd magadat. Természetesen az lenne a legjobb ha keresnél egy szakembert aki segít ezt feldolgozni, mert a kérdésed alapján nem jutottál túl ezen.

Másodszor pedig.. ha ezen túl leszel.. hidd el azt fogod érezni hogy erősebb vagy mint az emberek többsége, és csinálják csak utánad azt amit te, ezért nem fogod szégyellni magad.

Másodszor.. egy ilyen érzékeny kérdést egy ilyen helyre kiírni.. tudom hogy a kétségbeesés vezérelt, és a segítség kérés de inkább válaszolok neked naponta 60szor ha kell de itt nagyon sok dühös, boldogtalan ember van aki azért jár fel hogy kötözködjön, ítélkezzen, és tudatlanul fájdalmat okozzon másoknak. Ezért Te legyél erős, és szűrd ki azt az üzenetet innen ami épít. Ami pedig lehúz az soha nem neked szól.. hanem annak az embernek a boldogtalanságáról aki ír.

2023. júl. 25. 08:32
 3/20 anonim válasza:
87%
A harmadszort képzeljük oda a második másodszor helyére :D
2023. júl. 25. 08:33
 4/20 A kérdező kommentje:
Háziorvoson keresztül kell elindulni?
2023. júl. 25. 09:03
 5/20 anonim ***** válasza:
80%

Megpróbálhatod, de a háziorvos nem igazán szokott kompetens lenni ilyen dolgokban. De egy észrevételem lenne, ha nem haragszol meg érte.

Ez egy nagyon mély trauma, a szakember választásakor tényleg figyelembe kell venni, hogy mire specializálódott. Így, ha a háziorvosnak nem tudod elmondani a problémádat, hogy a lehető legjobbat ajánlja, ha tud persze ajánlani, mert szégyelled, emiatt nem mersz őszinte lenni, én inkább első körben helyi facebook csoportokban érdeklődnék. Ott anonim módon is lehet már kérdezni.

Ilyen "Sopronban hallottam vagy Debrecenben hallottam csoport" vagy szexualis abúzus áldozatai csoportok, női csoportok.

Nem voltam ilyen helyzetben sosem, de elképzelhetetlennek tartom, hogy 2023-ban mikor a neten élünk jóformán, ne lennének ilyen csoportok. És a nevek alapján, amiket ajánlanak, el tudsz indulni keresni, hogy melyik lesz a legjobb.

2023. júl. 25. 09:13
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom, amin keresztül kellett menned, bár tudnék adni egy nagy ölelést. Ami történt az semmilyen formában nem a te hibád, gyerek voltál, nem voltál alkalmas arra, hogy gyermeked legyen. Borzasztó döntés az abortusz, ami a nőknek hatalmas trauma, aki ez miatt elítél vagy ferdén néz rád, az egy érzéketlen tróger, akivel sürgősen meg kell szakítanod minden kapcsolatot, mert a legkevésbé sem érdemli meg a figyelmedet. Valószínűleg a nőgyógyászok nem ítélnek el ez miatt, sok ilyen esettel találkoznak, lehet, hogy csak az önutálatod miatt érzel így. Amelyik meg ezt elítéli, az nem való nőgyógyásznak, fordulj nyugodtan értelmesebb szakemberhez.
2023. júl. 25. 12:20
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, amin keresztülmentél! Szeretettel ajánlom a Ráhel szőlőskertje programot (így tudsz rákeresni), amely abortuszon átesett nőknek van. "Ne félj, nem ítéllek el" a mottója. Meggyógyult lélekkel könnyebb lesz majd gyermeket vállalni, valóban van olyan is, aki nek fizikai, hanem lelki okokból képtelen abortusz után teherbeesni vagy kihordani a babát.

Ha rendbejöttél lelkileg, akkor érdemes ezt az egészet elmondani a párodnak, addig nem, hiszen addig a megalázott szerepben tartod magad. El kell fogadnod magad, és újra megtanulni szeretni. Elbúcsúzni a négy babától, és új esélyt kérni az élettől. Fogsz kapni, reméljük, hogy nem lesz fizikai akadálya sem. A párod, ha komolyan tervez veled, meg kell, hogy értse, de nem biztos, hogy azonnal jól reagál. De akkora te már kapsz egy megerősítő, gyógyító erőt, mire eléállsz. Viszont joga van majd tudni, mert sajnos fizikailag is lehetnek következményei az abortusznak+ a terhes kiskönyvbe is bevezetik az előéletet pont azért, mert bármi gond van az aktuális terhességgel, lássák, mi volt előtte.

2023. júl. 25. 13:45
 8/20 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom. Imában kérd a lelki gyógyulást és ha szeret a Kedvesed, tisztán megélt párkapcsolat, szentségi házasság, gyónás, teljes eredményt hoz.

Ám arra nincs válasz, MIÉRT hagytad, hogy kihasználjanak testileg? Azonnal menni kellett volna a rendőrségre, annak idején már voltak hangrögzítővel rendelkező mobilok is. Ez az első dolog. Ezt sehogy sem értem. Kenetmintát vesznek, azonnal lecsukták volna az illetőt. MIVEL ez a bűncselekmény nem évül el – kérdezem én: MOST MIÉRT NEM jelented fel azt a patkányférget? Persze van hogy nem mer az illető elmenni, de könyörgöm, 17 évesen kiskorú voltál, TÉGED véd a törvény! Ma is – akli ezt tette veled, az kiskorú megrontásáért IS felel… Az hogy akit így erőszakolnak, annak se rokon aki segít, se hatóság… Nehéz olyan esetet elképzelni, a rendőrséget 15 éve is feltalálták.

Második az hogy abortuszt nem lett volna szabad, a gyereket örökbe kellett volna adni.

2023. júl. 25. 15:44
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
8-as vagyok, nyilván ha valakit rabságban tartottak, az nem tudott mozdulni. De úgy vettem ki, ma már tudsz lépni.
2023. júl. 25. 15:45
 10/20 anonim ***** válasza:
27%
Az IMA biztos gyógyulást hoz. Szoktak lenni ilyen helyzetben lévők részére lelkigyakorlatok. És azt a tetű pondró gazembert, aki kihasznált, a megbocsátás mellett is el kell záratni a társadalomtól, mielőtt másokat is tönkre tesz és más magzatok életét veszélyezteti.
2023. júl. 25. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!