Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális ez tampon felhelyezés...

Normális ez tampon felhelyezésnél?

Figyelt kérdés

Vettem két csomag tampont pár hónapja, azóta egyszer se sikerült használnom őket. Az egyik applikátoros a másik rendes. Mindkettőt próbáltam már felhelyezni. Még a helyén se volt, de már levert a víz és szédülni kezdtem. Ez úgy megijesztett, hogy azóta nem is próbálkoztam vele. Most viszont nemsokára megyek nyaralni, pont meglesz a a mensim. Ma nekifutottam mégegyszer a tamponnak, ugyanazok a tünetek jöttek elő, mint elsőre. Mással is volt ilyen? Ez normális? Hogy lehet leküzdeni?

16/L

2023. júl. 19. 02:52
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Akkor a legkönnyebb, ha erős a vérzés.

Illetve érdemes végiggondolni, mit tanítottak neked a nővé érésről, tabu-e a családban a szexualitás, önkielégítés, mert ronda, undorító dolog mondjuk anyád szerint, és ez blokkolja az agyadat, nem engedi hogy ellazítsd a tested.

2023. júl. 19. 05:08
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, a lényeg kimaradt, de arra céloztam az előző válaszomban, hogy ez a szorongás a tanultak, vagy pont nem tanultak miatt nem engedi az agyadnak, hogy ellazulj és megközelítsd a nemi szervedet úgy, hogy egy tampont feltegyél.
2023. júl. 19. 05:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Elsőre a toxikus sokk szindróma jutott eszembe a szédülés hányinger miatt, de az tampon használata után jelentkezik, ha már a felhelyezés előtt akkor valószínűleg valami lelki ok. Én sem tudok tampont használni felnőtt létemre, engem zavar hogy be kell helyezni, meg hogy ott van,azt érzem nem oda való. Ez nem segíti az ellazulást.

Nem gondolnám hogy bármilyen nőiséggel vagy tabukkal kapcsolatos lenne nálam. Anyukám tamponos, nekem is adott mikor nyaralás alatt kellett volna de akkor sem ment, azóta se.

Egyszerűen semmi idegen tárgyat nem akar az agyam oda. Viszont se hányingerem, se ájulásom nem volt ettől.

Hasonló reakcióm császárheg krémezésénél volt, pedig a férjemet kértem meg, hogy ne kelljen néznem se. Olyan ájulás jött rám, hanyatt kellett feküdnöm felhúzott lábakkal.

Én nem erőltetném a helyedben. Persze nem biztos hogy ez a jó út, de én keresni szoktam más megoldást ha valami nagyon nem megy nekem. Van például még a kehely is ami ugyanúgy felhelyezős, vagy ki is hagyhatod az úszást és helyette mást csinálhatsz. Én ez utóbbit szoktam.

2023. júl. 19. 11:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja és van olyan soft tampon ami puha na azt nem próbáltam, nem tudom könnyebb-e felhelyezni
2023. júl. 19. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért szédülsz, és izzadsz mert, megjegyzem feleslegesen rástresszelsz.

Teljesen normális kognitív reakció, amit bármilyen stresszhelyzetben tapasztalhatsz :)

Semmi baj, ha nem megy, nem kell erőltetni. Szűzen én sem szívesen használtam, csak maikor tényleg muszáj volt (mióta nem vagyok szűz, meg szinte csak azt, mert sokkal kényelmesebb, mint a betét, főleg ebben a melegben).

2023. júl. 19. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!