Fogamzásgátló szedésének menete?
Sziasztok!
Rendszertelen menstruáció miatt írt fel az orvosom fogamzásgátló tablettát (bár nem kért előtte vérvételt, csak felírta, pedig kérdeztem a trombózis kizárása miatt nem-e kellene, de azt mondta fiatal 20-as lány vagyok, ne aggódjak emiatt…)
A menstruációm kb 1 hétig el szokott tolódni, mert a vér után barna nyákos folyásom van és össze vissza jön meg, így felírta a Lorell fog.gátlót.
Ma jött meg a menzeszem, de a gyógyszert nem váltottam még ki.
Régebben szedtem fog.gátlót olyan 2018-19 körül, de azóta nem és teljesen kiment a fejemből hogyan is kell elkezdeni a szedését.
A menstruáció első napjától kell vagy miután “vége”?
Lehet hülyeség, de azt olvastam hogyha a ciklus rendszerezése miatt írnak fel, akkor a menzesztől számított 7. Nap kell elkezdeni.
Valaki ki tudna segíteni, hogy is kellene akkor mielőtt hülyeséget csinálok?
(Igen, a nőgyógyászom nem volt valami nagy segítség…)
Jesszus keress másik orvost. A fogamzásgátló tabletta egyáltalán nem oldja meg ezt a problémát. Csupán elfedi. Ha x év múlva abbahagyod akkor minden ugyanolyan rossz lesz. Menj el endokrinológushoz. Simán lehet hogy csak a hormonjaiddal van gond amit más típusú gyógyszerrel könnyen orvosolni lehet. Ez a nőgyógyász akinél voltál szimplán nem akart komolyan foglalkozni a bajoddal. Ezért írt fel inkább fogamzásgátló tablettát oszt csókolom... 😥
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!