Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló tabletta....

Fogamzásgátló tabletta. Valaki, aki szed azért letudná írni, hogy mire kell figyelni és mi a menete annak, hogy elkezdtem, mire számítsak?

Figyelt kérdés
Ma voltam nőgyógyásznál. Először fogok fogamzásgátló tablettát szedni. Az orvos viszont,se a súlyomról,se a szexuális èletemről nem kérdezett,ahogy azt hiszem kellene. Rákszűrèst csinált,de hormontesztet nem. Emellett a melleim sem vizsgálta meg. El sem mondta,hogy pontosan hogyan is kell szedni a tablettát. Nekem kellet mindenről kérdezni.

2017. jún. 20. 19:13
 1/2 anonim ***** válasza:
53%
A betegtájékoztatót képtelen vagy elolvasni. Ezer féle fogamzásgátló létezik...
2017. jún. 20. 19:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Remélem nem túl későn írok, csak most olvastam a kérdésed. Én másfél évig szedtem. Érdemes előtte vérvizsgálatot kérni. Ha a családban volt trombózis, egyéb érrendszeri betegség, akkor a Leiden mutációt is érdemes megnézni (véralvadással kapcsolatos dolog). Ha szeded a tablettát, mindenképpen szedj hozzá vitaminokat! Nekem ezt senki nem mondta, pedig nem ártott volna. Évente érdemes vérvételre menni, hogy minden rendben van-e (pl. a pajzsmiriggyel, vagy a májaddal).

Amúgy az tényleg fura, hogy nem mondta el, hogy hogyan kell szedni, de ez valószínűleg a használati utasításban benne lesz (a neten is rá lehet keresni, online is fent vannak a betegtájékoztatók).

Egy kicsit off: Ha nem ragaszkodsz mindenképpen a tablettához, akkor ajánlom figyelmedbe a hormonmentes.hu-t. (Nekem az ott ismertetett módszer (tüneti hőmérőzés) megváltoztatta az életemet. :) ) 27/N

2017. júl. 14. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!