Minden évben nagyon izgulok a nőgyógyászati vizsgálat előtt. Hogy lehet leküzdeni a félelmet és megnyugodni?
Évente járok szűrésre, de sajnos napokkal előtte már gyomorgörcsöm van emiatt. Nincs gond az orvossal, meg a vizsgálat is hamar megvan, mégis utálom az egészet. Illetve félek, hogy esetleg rossz lesz az eredmény.
Néhány nap múlva megyek ismét, de ma már úgy keltem, hogy ideges voltam.
Mindenhova odakommenteli ezeket ez a barom.
Hogy lehet valakit ilyenre biztatni?
Nekem most derült ki nőgyógyászati betegségem. Ha nem megyek el, nem derül ki jó ideig, aztán tolhattak volna egyből a műtőbe.
Tiltani kéne innen az ilyen embereket, mert a tizenévesek elhiszik amit itt híresztel, és nagyon káros.
12: Véleménynyilvánítási szabadság van. Pláne, ha saját tapasztalatot ír valaki. Kérdezd meg (korodtól függően) a nagymamádat vagy dédmamádat, hogy hányszor látott nőgyógyászt életében. Gond nélkül leélték az életüket nékülük és rákszűrés nélkül. Ez tény. Ha akarsz, mész.
A 'barom' jelzőt tartogasd másnak; én sem minősítettelek. (Pedig most érdemes lenne).
Ráadásul férfiként irogatja a nők kérdéseihez ezeket.
Nevezhetsz engem is baromnak, viszont nem én vezetek félre másokat.
Mindenhol azt hallani mennyire fontosak a szűrővizsgálatok. És valóban!!
Majd nehogy a kedves párod meglepetés érje 18 év után a nőgyógyásznál és ne tudjanak rajta segíteni...
Gondolom nem jártok fogorvoshoz se. Minek az is? Max kirohad a fogad.
Nekem ez igénytelenség ne haragudj. Megtaláltátok egymást úgy látom.
Én sem szívesen mentem el a vizsgálatra, de a párom biztatott(!!), hogy igenis túl kell esni rajta az egészségem érdekében. És milyen jól tettem...
#14: Gondolom az oltásról sem hallott még a kedves párjával együtt. Mert egy barlangban élnek azzal a tudattal, hogy őket aztán elkerülheti minden betegség, hiszen nem tudnak róla akkor nem létezik.
Nagyon káros amit itt terjeszt...
13-as ha az asszonykádnál már tünetek jelentkeznének, akkor elég eléőrehaladott állapotban lehet a dolog. Akkor majd lehet rohanni fűhöz fához. Vagy ti azt is átvészelitek otthon? Ciszta, mióma, rák, hormonproblémák? Öngyógyítóak vagytok?
A méhnyakrák is egy ideig tünetmentes. De szerintem is igazatok van. Még 18 évig ne menjetek orvoshoz! Nehogy kiderüljön időben ha baj van!
Senki sem örömmel megy, bíztasd magad, hogy most is hamar vége lesz.
Ez magyar mentalitás... "nem megyünk, amíg nem visznek". Én ebbe jól belebuktam, úgyhogy ne sajnáljuk már évente egyszer azt az 1 órát az életünkből...
15: Nem, nem nevezlek baromnak azért, mert más véleményen vagy. Fogorvoshoz a párom jár, én nem, mert nem viselem el a fájdalmat. Viszont ápolom és vigyázok, így nem "rohad ki" (ez is nagyon elegáns megjegyzás volt...)
16: Milyen oltásra gondolsz? A hpv-hez a párom már idős. Covid ellen ő oltatott, mert a munkahely miatt muszáj volt, nekem is kötelező lett volna, de pont megúsztam, és nem oltattam.
17: A párom nincs mnyrák rizikócsoportban. Nem volt a családjában. Monogám életet élünk, (valószínűleg) nincs hpv-je. Ciszta, mióma, hormon problémái nincsenek. Igen, remélem a következő 18 évben sem kell mennünk. Háziorvosnál 26 éve nem voltam, kivéve jogsi pecsét.
18: Ha egy nőgyógyászati, urológiai vizsgálat nem lenne olyan megalázó, kellemetlen és kiszolgáltatott helyzet, lehet, hogy másként gondolnám. De így kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy elmegy. Nem, nem vagyok prűd, egyszeűen csak sajnálnám, hogy ki kell tennie magát olyasminek. Nem sajnálnék sokkal több pénzt sem egy humánusabb vizsgálatra, ha lenne.
Honnan tudod hogy nincs miómája vagy cisztája? Én is azt hittem, hogy nincs és most az ultrahangon derült ki, hogy van. Tünetem nem volt. Gondolom ezeket se hiszed el, csak hajtod a magadét. Ezekhez ultrahang kell.
Minek kéne kitennie magát? Egy vizsgálatnak?? :D Ez nagyon durva dolog komolyan. Emiatt tényleg sajnálni kell az embert.
Semmi megalázó nincs benne. Ez az orvos dolga. Nekem kb 15 perc volt a rákszűrés meg az ultrahang. Én is izgultam. Mindenki izgul. A váróban addig kint várt a párom. Felnőtt ember csak megbirkózik a helyzettel. :D
Szülni sem engedted emiatt, nehogy kitegye magát a vizsgálatoknak?
Tényleg ne írj ilyeneket, mert továbbra is károsnak nagyon másokat arra biztatni, hogy feleslegesek a szűrővizsgálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!