Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van az, hogy nekem...

Miért van az, hogy nekem mindig átázik a betétem, akár ülök akkár alszok?

Figyelt kérdés

2023. jan. 22. 02:32
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
Szia! Valòszinû nem jòt hasznàlsz! Erôs vérzésre kûlönleges anyagù betétet lehet kapni, de biztonsàgos. Kérjed a segitségét az eladònak a megfelelô betét kivàlasztàsànàl.
2023. jan. 22. 02:37
 2/7 anonim válasza:
45%
Az sem mindegy, mennyi időközönként cseréled egy nap.
2023. jan. 22. 03:14
 3/7 anonim ***** válasza:
37%

Olvasd el a csomagon a feliratokat, világosan le van írva, hogy melyik az egész éjszakára való, vagy melyik ajánlott nappali, de erősebb vérzéshez.

Szintén lehet probléma, hogy nem cseréled időben (pl napközben ne csak akkor menj a wc-re, ha pisilned kell, hanem akkor is, ha már 2-3 órája használod a betétet, akkor állj fel, menj ki, és cseréld ki egy újra. Sajnos nekem is ezzel telik az első három nap :(

2023. jan. 22. 03:29
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

Ennek többféle oka lehet, kicsit konkretizálni kéne, ahhoz, hogy tudjunk segíteni megoldani a problémát

Lehet az az oka, hogy nem cseréled ki időben, megfeledkezel róla, itt fontos, hogy ellenőrizd mennyire van tele a betét, illetve ahogy írták alváshoz (éjszakára) éjszakait használj, az kb. 1/3-al hosszabb mint a nappali normál betét. Az éjszakaiak általában kék vagy lila csomagolásúak és a csepp jelzésből több van rajtuk

Lehet az is az oka, hogy silány, rossz minőségű betét használsz, nekem pl. az Always jó, az gyorsan beszívja a folyadékokat, viszont pl. a Naturella nem, az alíg szív be valamit csak szétfolyik rajta, azzal könnyen át lehet ázni.

Fontos az is, hogy a megfelelő bugyival használd, mert abból is lehet átázás ha műszálas bugyit hordasz mert nem ragad jól rá és elcsúszik, elmozdul a betét és azért folyik félre. Illetve fontos hogy szoros bugyi legyen hogy a betét oda legyen nyomva a nemi szervedhez, mert ha nagy a hézag (pl. lenge laza bugyival), akkor szintén el tud rajta folyni oldalra, hátra, stb. Nekem pl. az segít hogy dupla bugyit veszek fel tehát arra amibe a betétet teszem még egyet ráhúzok.

Győződj meg arról is, hogy biztosan középre teszed-e a bugyiban a betétet, tehát se túl előre se túl hátra ne tedd.

Esetleg ha kedved van tampont is megpróbálhatsz, vannak olyanok akiknek annyira erős, hogy csak együtt tudják a kettőt használni.

2023. jan. 22. 08:46
 5/7 anonim ***** válasza:
32%

Nekem is átázik, méghozzá oldalt.

Hiába használok éjszakait, passzos bugyit, lószrt nem ér, mert oldalt elfolyik.

Nálam éjszakára alap a tampon, különben reggelre mindent összevéreznék.

2023. jan. 22. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:
49%
Nekem az Always éjszakai is átázna, pedig az jó minőség. Szerintem sűrűbb vérzéshez tervezték, de amikor folyékonyabb àllagù a vér, olyankor nem elég a nedvszívò képessége. Én nem tudnék cssk betèttel meg lenni.
2023. jan. 24. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
én tenna betétet használok az biztonságos nekem. ha kell duplát teszek a bugyimba (éjjel). igaz nem a legkényelmesebb de jó vastag biztonságba érzem magamat. olyan érzés mintha pelusba lennék de kibirom.
2023. febr. 3. 15:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!