Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Még mindig nem jött meg,...

Még mindig nem jött meg, veletek volt már ilyen? Mivel hozhatnám meg a mensit?

Figyelt kérdés
A menstruációmnak dec. 26-28 körül kellett volna megjönnie. Ma van január 8. és még mindig nem jelentkezett. Nem volt szexuális kapcsolatom az elmúlt kb. másfél évben, szóval attól nem lehet, de zavar a késés, mert nekem általában rendszeres a ciklusom. Eddig max. egy hetet késett, de ez is kétszeri eset volt ha jól emlékszem. Nem tudom, hogy mit csináljak a meghozása érdekében. Már arra is gondoltam, hogy elmegyek nőgyógyászhoz, de nem tudom, hogy érdemes-e. Mellfeszülés az van már kábé egy hete, illetve néha alhasi fájdalmaim is vannak. Ha valamilyen jó praktikát vagy tanácsot tudnátok adni, azt megköszönném.

2023. jan. 8. 15:53
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzá tenni, hogy 21 éves vagyok, szóval már nagyjából beállt a ciklusom.
2023. jan. 8. 15:55
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Volt, persze. Simán kimaradhat egyszer-egyszer, az még semmit sem jelent.
2023. jan. 8. 16:08
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Ha már nagyon meg akar jönni, akkor forró kádfürdő. De nem lesz semmi bajod, ha később jön meg. Kivéve, ha anorexiás a lány.
2023. jan. 8. 16:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon koplalsz, attól előfordulhat ilyen, nekem akkor maradt el
2023. jan. 8. 16:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mozgás nem hoza meg?
2023. jan. 8. 16:23
 6/15 anonim ***** válasza:
De sztem nézz be no dokihoz ha nem jön meg január kozepeig
2023. jan. 8. 16:24
 7/15 A kérdező kommentje:
Próbálok egészségesebben enni, de egyáltalán nem koplalok, csak az adagokat csökkentettem le kicsit, meg egészségesebb kajákat eszem. Tegnap meg ma kardióztam is, én is abban reménykedem, hogy az segít meghozni.
2023. jan. 8. 16:42
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Pontosabban mennyi az a mennyiség és egészségesebb tartalom, amit megeszel és mióta? Fogytál?
2023. jan. 8. 17:37
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szervezeted nem jut elég kalóriához (egyrészt mert csökkentetted a kalóriabevitelt, másrészt sokkal több kalóriát égetsz a kardiózással) akkor ki fog esni a mensid, mert a tested inkább arra használja a bevitt kalóriáidat, hogy fenttartsa magát. Ha nincs kellő energiabevitel, akkor szervezet vészüzemmódba kapcsol, és az ilyen "másodlagos" funkciókat megszünteti mint a peteérés.
2023. jan. 8. 18:05
 10/15 A kérdező kommentje:

Tényleg egyáltalán nem koplalok. Rendesen eszem reggelit, ebédet meg vacsorát. Úgy csökkentettem az adagokon, hogy pl. ha reggel egy egész szendvicset ennék, akkor most csak egy felet eszek. Vagy ha másfél kanál levest ennék, akkor most csak 1-et…stb. stb.

Köszönöm egyébként, én erre nem is gondoltam, hogy esetleg ettől lehet.

2023. jan. 8. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!