Hogyan lehetne elkerülni hogy újra elkapjam?
1. igen, a betét (főleg az illatosított) segíti a gomba kialakulását, mert befülled, a gomba pedig imádja a meleg nedves helyeket - a tisztasági betétet felejtsd el egy életre (azért találták ki a mosógépet...), menzeszkor cseréld gyakran és vegyél jó minőségűt
2. a párodat is kezelni kell, különben visszafertőz - akkor is, ha neki nincs tünete. Mindig elkapják, de szinte sose okoz bajt pasinál, csak fertőznek.
3. ne ülj le a wc-re sehol, csak otthon, a wc-t gyakran töröld át domestosos kendővel, az a legegyszerűbb.
4. törölköző, fehérnemű - használj jó minőségű mosóport és min. 40, de inkább 60 fokon most (én 40 fokon mosom Ariellel, még sose volt gond)
5. fogamzásgátló hajlamosít a gombára
6. Canesten sz*rt se ér, a legtöbb gomba rezisztens rá (ellenálló) - orvos tud kigyógyítani
7. a gomba imádja a cukrot és a finomított szénhidrátot, ezeket kerülni kell, valamint a nemespenészes ételeket is (penészes sajtok, téliszalámi)
8. hüvelyzuhany, intim kendők, mosakodógélek a nőgyógyászok többsége szerint csak rontanak a helyzeten, mert felborítják a hüvelyflóra egyensúlyát, és hajlamosabb leszel a fertőzésekre
9. antibiotikum is okozhat gombát
10. igen, fürdőkben, uszodákban is el lehet kapni, szaunákban főleg
A páromtól biztos nem kaphattam el mert azért már jó rég nem szeretkeztünk(Lassan 2 hónap)
Tudom csúnya dolog de minden idegen wc-re leülek de nagyon alaposan lefedem wc papírral :$
Nem gondoltam volta hogy a fogamzásgátlótól is lehet :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!