Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 20 éves vagyok és nagyon...

20 éves vagyok és nagyon alhasra hízok. Nem fogyom le, mitől?

Figyelt kérdés
Olyan mint egy úszógumi, hízok máshova is de köldöktől lefelé az alhasam nagyon látványos és ha fogyok akkor is úgy fogyok le hogy az nem tűnik el. Nagyon zavaró, minden ruhámban ronda. Mi okozhatja? Hogy tudom kezelni? Voltam már mindenféle orvosnál, az endokrinológus azt mondta minden normális a pajzsmiriggyem is rendben van és elküldött.

2022. okt. 20. 07:04
1 2
 11/13 Senior Séf ***** válasza:
70%

Ennyire azért nem egyszerű a képlet, kérdező. Nem elég holmi diéta, itt konkrét életmódváltásra van szükség, amelynek a táplálkozás fontos, de nem mindenható szegmense. A te esetedben a hormonképző szervek diszfunkciójára lehet gyanakodni, és bár ez is a felborult bélflóra (helytelen táplálkozás) következménye, a helyreállítás nagyobb lélegzetvételű folyamat lesz. Feltételezhető, hogy áteresztő bél szindrómával állunk szemben. Ez nem annyira világrengető, mint első hallásra gondolnád; manapság szinte népbetegségnek számít, de mivel önálló tünetet nem okoz, senki nem vesz, vagy szerez tudomást róla. Pedig egy összetett folyamat része, illetve elindítója, ami sok későbbi betegség előszobája. A te esetedben valószínű, hogy a mellékvesére van hatással (hosszú lenne elmondani, hogyan), és a mellékveséd, ami a hipotalamusz-hipofízis.mellékvesekéreg "szentháromság" része rántja magával a hormonképző szerveket.

Az alvásod egyébként rendben van?.

2022. okt. 25. 12:39
 12/13 A kérdező kommentje:
Átlagosan napi 7-8 órát alszok, azzal szerintem nincs gond. Tudom hogy minden bajnak a forrása a rossz életmódban gyökerezik de sajnos olyan élethelyzetben vagyok hogy nem nem engedhetem meg ezt magamnak. Jelenleg az egyetem mellett nem tudok edzeni is és pihenni. Óráim után még nagyon sokat kell tanulnom, készülnöm és kb annyi a magamra szánt idő minden nap hogy reggel eszek gyorsan egy jó reggelt kekszet, 11-12 körül eszek főttételt és délután-este vacsorázok valamikor. Választhatnám azt hogy naponta eljárok edzeni 1 órát vagy futni, próbáltam már, de utána olyan kimerült vagyok hogy nem tudok már tanulni és lemaradok.
2022. okt. 25. 21:12
 13/13 Senior Séf ***** válasza:
Sajnos az egyetem valóban nagyon sokat kivesz az emberből, erre emlékszem, pedig nem ma voltam ilyen helyzetben. De már azzal nagyon sokat tennél az ügy érdekében, ha valami stresszkezelési módozatot bevezetnél az életedbe. Jóga, Pilátes, vagy akár megfelelő légzéstechnika. A másik a reggeli keksz. Felejtsd el. Reggelizz úgy, mint egy király. Reggel fehérjére van szüksége a szervezetednek és ZSÍRRA! Nem olajra! Zsírra. (Nem voltak hülyék az angolok, amikor kitalálták a hammandeggset. A másik? MINDEN étkezésnél légy szíves egy-egy maréknyi zöld leveles zöldséget is enni, és qurvq messze elkerülni a manapság kapható élelmiszernek látszó tárgyakat. Kerülj el mindent, amiben összetevő van, te pont az összetevőket fogyaszd. Sajnos ilyen folytatás mellett kinéz egy-két jóképű autoimmun betegség, és azok nagyon le tudják rombolni az életminőséget. Válts, amíg nem késő.
2022. okt. 26. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!