Rézgyöngy vagy más hormonmentes spirál? Kinek mi vált be többször szült nőként?
Harmadik babánkat várjuk jelenleg, de már most szeretnék elkezdeni hormonmentes fogamzásgátló után nézni. Gumit nem szeretjük, a naptár módszerrel (+gumi a veszélyes napokon) pedig eddig két picit későbbre tervezett baba jött össze...ugye tudjuk, hogy utóbbi nem is igazán minősül védekezésnek, ezzel tisztában vagyok. Szóval az a lényeg, hogy egyelőre biztosan nem szeretnénk több babát (4 éven belül fog megszületni a harmadik babó) ezért valami biztosabb módszer után kutatok.
Tablettát sajnos max. egy évig bírom, de már hamarabb jelentkeznek a tünetek...(iszonyatos migrén, libidó nulla, szárazság, gombásodás és akkor a bal vádli fájdalmat hadd ne mondjam...)
Írjatok kérlek tapasztalatokat!
Egyébként a rézgyöngyöt nem ismerem, nem hallottam róla, nem próbáltam.
Hormonmentes spirálom volt, egy hét után le kellett venni.
1-es voltam
Köszi.
A magyar linken (angolt még nem néztem) van egy táblázat ahol egyébként a réztartalmú spirált 0,6-0,8% közé teszi. Tehát e szerint ennyi az esély a teherbeesésre.
3
A rézgyöngy az a réztartalmú spirál?
5
Jaaaaa. 🙂 Értem. Nekem teljesen sima műanyag spirálom volt (fém- és hormonmentes). Egy hétig ömlött a vér belőlem és fájt a fejem, le kellett vetetnem a spirált.
1, 2, 4 voltam
Nekem volt rézláncom (gynefix) (ugyanaz a technika csak más a formája).
Terhesség igaz nem lett az 5 év alatt amíg fennvolt de nagyon meghosszabbította a menstruációt (átlagba 8-9 nap volt) éppen ezért 3-4 év körül vérszegény lettem amivel azóta is szenvedek. Hüvelyflórát is sokkal legyengítette, többszőr kaptam hólyaghurutot…
Az volt a legjobb mikor kivetettem. Most gumival védekezünk, utálom, de ez van.
Orvosként mondom, hogy semmi értelmét nem látom a rézgyöngynek. Egy túlárazott réztartalmú spirál. Elvileg azért jó, mert az alakja miatt nehezebb vele kilyukasztani a méhet...na de azért egy simával sem egyszerű..
Ráadásul én rézgyöngyöt még a rendes helyén alig láttam, szinte csak lecsúszva:D
A rendes T-alakú spirál olcsóbb és jobb.
De ha már spirál, akkor inkább a hormonos verzió. Sokkal biztosabb, kevesebb mellette a vérzés, nem fokozza a gyulladások kockázatát, mint a sima spirál, és még a méhtestrák ellen is véd.
Az, hogy a tabi nem vált be, nem jelenti azt, hogy a hormonos spirál sem fog, mivel a spirál csak egyféle hormont tartalmaz, és az is szinte csak helyileg hat, alig szívódik fel a keringésbe.
8
50 éves nő vagyok, én írtam, hogy egy hét után le kellett vetetnem a spirált.
Most viszont komoly pajzsmirigy beteg lettem, vérzésem még lenne, de emiatt nincs, ill. rendszertelenül van. Sajnos kegyetlenül megszenvedem, ha mégis megjön. Fájnak a petefészkeim, a melleim, stb. (Soha nem voltak ilyen problémáim.) Szerinted segítene egy hormonos spirál? Hogy a pajzsmirigyem hamarabb gyógyuljon? Hiszen ha a női hormonjaim mesterségesen be lennének állítva, talán a szervezetemnek könnyebb lenne csak a pajzsmirigyre koncentrálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!