Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem szeretném elmondani a...

Nem szeretném elmondani a nőgyógyászati vizsgálaton, hogy még sosem voltam szűrésen, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyenlem,de még sosem votlam vizsgálatom. Irtó kínos mert 32 éves vagyok. Nagyon nagy belső feszültség van bennem emiatt.

29 évesen veszítettem el a szüzességem, lelki problémáim votlak, mindig is zárkózott voltam és nem tudtam magam ravenni.

Arra gondoltam, hogy csak annyit mondok az orvosnak, ha esetleg rakerdez, hogy mikor voltam, hogy sajnos több éve. Nagyon kínosnak érezném, ha elmondanam az igazságot. Bár lehet célravezetőbb za őszinteség.

Nem vagyok igénytelen.. Tisztában vagyok vele, hogy ez saját felelősségem.

Szégyenlem, de ez van. Így alakult ☹️😢

dec. 22. 23:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Az orvos benéz az oldaladra, és mindent lát, hogy mikor kilyen vizsgálaton voltál.

Ezzel ne foglalkozz.

Az orvos nem számonkérő szék.

Nem ítélkezik.

Megvizsgàl, diagnózist közöl és megoldást.

dec. 22. 23:26
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
32 évesen nem vagy elkésve. Nem kéne ennyire rettegni egy lényegtelen idegentől. Mert mi történik, ha elmondod? Maximum annyi, hogy nem fog csodálkozni, ha azt tapasztalja, hogy nem tudod, hogy is zajlik a vizsgálat. Nem gyerek vagy, és ő nem tanárbácsi. Nem is az apád. 2 felnőtt van jelen: egy szolgáltató meg egy szolgáltatást igénybe vevő.
dec. 22. 23:26
 3/15 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem is nyugodtan megmondhatod, valóban fogja látni a gépén hol mikor jártál vizsgálaton. Kár ebben hazudni.

Amúgy meg hidd el, neki ez csak egy munka. Nem fog itélkezni feletted, max javasolja hogy ezentúl már 30 felett azért menj el az éves szűrésre. :)

dec. 23. 06:20
 4/15 anonim ***** válasza:
61%
Bár úgy lenne, hogy a nőgyógyászt nem érdekli az ilyesmi. Nem egy ismerősöm meg lett alázva, amiért 30 felett szűz, nem volt még vizsgálaton, stb. Nagyon bunkó tud lenni némelyik. 60 ezret bezzeg van pofájuk elkérni magánban. Egyik barátnőmnek azt is mondta az orvos, hogy pedig nem néz ki szűznek. Egy másikat pedig számon kértek, hogy miért nem szült még, milyen nő az ilyen. Elhiszem, hogy van normális nőgyógyász, de épp elég egy rohadékot kifogni. Én 37 vagyok. Soha nem voltam és nem is leszek.
dec. 23. 07:25
 5/15 anonim ***** válasza:
69%

4# erre nem az a megoldás,hogy nem jársz el szűresekre, amik sokszor életeket mentenek.

Én 35 vagyok, nincs gyerekem, nem is szeretnék. A nődoki minden évben viccelődik, hogy majd ő rá beszél engem a gyerekvállalásra. Mondom neki hajrá. :D De sose sértett meg, nem úgy mondja. Biztos vannak bunkó orvosok, de mindenkinek utána lehet nézni. Az az internet előnye. :)

dec. 23. 07:48
 6/15 anonim ***** válasza:
80%

1 A dokit nem érdekli nagy valószínűséggel.

2 Semmi köze hozzá.

3 Amíg nincs gondod, nem mész továbbra sem, mint a 4-es. Én is azt tenném.

4 A világon semmi szégyellni való nincs ebben; nem is értem, hogyan merülhetett fel.

dec. 23. 09:45
 7/15 anonim ***** válasza:
58%
6-os, ismerkedj meg a szűrővizsgálat fogalmával: pont az a lényege, hogy akkor mész, amikor nincs gondod! Ha ugyanis akkor mész, amikor már van, akkor már akár ne is menj, mert ha rákod van, jó eséllyel belehalsz. Korai felismerés esetén pedig gyógyítható.
dec. 23. 10:03
 8/15 anonim ***** válasza:
46%

7

Túl van hájpolva az egész. Az emberek döntő többsége szerencsére leéli az életét rák nélkül. A kérdező leírásából az jön le, hogy nem egy szexuálisan túl aktív típus, valószínűleg nem cserélgeti a partnereit, úgy mint más a zokniját. Így nincs veszélyeztetett csoportban.

dec. 23. 11:19
 9/15 anonim ***** válasza:
54%
8# Bizonyára számít ez is persze, de azért a szűrések fontosak, el kell menni rájuk.
dec. 23. 11:50
 10/15 qborka ***** válasza:
38%

Oooo....attòl,hogy nemi úton terjedő nyavalyákat nem szed össze,még el kell menni néha méhnyakrák szűrésre, hiszen az attól független.

Illetve pl gombája lehet akkor is,ha monogám életet él.

Sajnos,pont hogy egyre több a rákos ember.

Nem kell szégyelni,ha még nem voltál.

dec. 23. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!