Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Egy 6 cseppes OB tampon kb...

Egy 6 cseppes OB tampon kb hány normál nappali betétnek felel meg?

Figyelt kérdés

2022. okt. 4. 10:27
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
De össze lehet hasonlítani, mert mindegyik egy adott maximális folyadékmennyiséget képes magába szívni. Az egyik x, a másik pedig y idő alatt telik meg, x és y közötti arány érdekelt, nyilván ez itt túl elvont. Amúgy nem tamponról, de egy matekérettségen simán vannak hasonló feladatok geometria témakörben. Mindegyik anyagnak adott a sűrűsége, a maximális térfogata is kitágult állapotban, nagyjából ki lehet számolni, hogy mennyi folyadék fér bele. De ezeket a tulajdonságokat nem ismerek, ezért voltam kiváncsi tapasztalatra. Pl ha valaki erős napokon mindegyiket szokta használni, akkor nagyjából tudja, hogy melyik mennyi idő alatt telik meg, amiből azt is tudja, hogy egy tampon hány betétnek felel meg.
2022. okt. 4. 17:26
 22/29 anonim ***** válasza:
64%

Laikusan szerintem kb. másfél, vagy 2 db.

A 6 cseppes tampon nagyon erős vérzésre való, a normál betét meg normál vérzésre.

2022. okt. 4. 20:22
 23/29 A kérdező kommentje:
Első és egyetlen hasznos válasz, köszönöm.
2022. okt. 4. 21:20
 24/29 anonim ***** válasza:
64%
2-3 db saccra
2022. okt. 4. 23:17
 25/29 anonim ***** válasza:
52%
1,5-2 betétnek felel meg. Nekem nincs szükségem 6 cseppet tamponra. A normál tampon kb 6 óra alatt telik meg, bár nem szoktam addig hagyni. A normál Always ultra betét pedig 4 óra alatt sem “telik meg”. Viszont mivel mást jelent egy betét esetében a megtelés, mint egy tampon esetén, így kb szerintem ilyen 1,5-2, de maximum 3 lehet az arány.
2022. okt. 5. 02:14
 26/29 anonim ***** válasza:
43%

22-es vagyok

Annyival kiegészítem, hogy amit írtam, az elméleti szintű, a gyakorlat az valóban egy kicsit más.

A tampont érzésre cseréli az ember, míg a betétet látásra. Tehát, ha a tampont cserélni kell, az 100 %-ra meg van telve (különben ugye fájna is a kiszedése, ha nincs meg telve teljesen), a betétnél meg ha megnézed, egy szögletes alakú nedvszívó anyag van benne, ami ha a közepén kezd el megtelni, a sarkokig sose fog elérni rajta a vérzés, sőt, adott esetben van az, hogy alul-felül pár centis sáv marad fehér, míg jobbra-balra már elkezdene kifolyni. Tehát a betétet szerintem sose lehet - átázás nélkül - 100%-ra elhasználni.

2022. okt. 5. 08:01
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

#23: lenulláztad a 6-os válaszomat, pedig kb. ugyanezt írtam... kétharmad - saccra. A 25-öst is lenulláztad. Pedig tök hasznos infókat írt.

A #26 által leírtak is totál reálisak. Vagy amit egy másik kommentben említettem, hogy totál más a két anyag működési módja. Az tampon a pamutszálak révén felszívja a vért, a betét pedig a belsejében lévő speciális anyag révén "zselés" halmazállapotúvá alakítja a nedvességet. És igen, NEM az egész betét tartalmazza ezt az anyagot, csak a közepén lévő téglalap alakú betét.

De mindegy, továbbra is állítom, hogy ezt nem lehet átszámolni tutira.

És most jöhet a nagy piros 0.

:-D

2022. okt. 5. 10:06
 28/29 anonim ***** válasza:
Tökjó, hogy valaki idióta mindenkit 0%-ra pontozott :D
2022. okt. 5. 11:55
 29/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom, honnan veszed, hogy én nulláztam le, csak hülye válaszokra nyomtam pirosat. Továbbra is állítom, hogy nem számít, hogy a két anyag máshogy működik. Attól még mindegyiket cserélni kell, mikor tele van, csak az volt a kérdés, hogy egymáshoz képest kb mennyi vért bírnak el. Már kaptam rendes válaszokat, 2-3 betét szerintem is reális.
2022. okt. 5. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!