Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációs bugyira megéri...

Menstruációs bugyira megéri beruházni?

Figyelt kérdés
12 éves kislányomnak venném. Mindig mondja, hogy zavarja a betét, kényelmetlen. Mondjuk ez igaz, nekem is az. De azt mondta, tampont nem szeretne. Kérte, hogy vegyünk pár mensibugyit, ki szeretné próbálni. Nade a kérdésem: megéri? Elég gyenge a vérzése. Kitartana ez a bugyi 8 órát gyenge/gyenge-közepes vérzésnél (suli miatt)? Kényelmes? Látszik rajta kívülről, hogy nem sima bugyi? (Ez nagyon zavarja a tesi miatt, hiába mondom, hogy természetes.) Vagy csak az látja, aki nagyon ért hozzá? Igazából bármilyen tapasztalatot meghallgatok szívesen, érveket és ellenérveket egyaránt. Nagyon köszönjük! :)

2022. szept. 15. 16:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
27%

Nézd meg pl. itt a képeket...

[link]

De hát a többi osztálytársnőnek is ugyanígy van menstruációja, nem?

Egyébként szerintem ebben is van "betét", csak beépítve. Ami felszívja a vért.

Én tuti nem mosnám...

Pedig én még vattával kezdtem a mensis életet....

2022. szept. 15. 16:59
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van menstruációs bugyim, 17 vagyok.

Teljesen kényelmesnek találom, lehet találni akár éjszakait is, nem vastag.

Mosás előtt vízzel ki kell öblíteni, de ne csavargassuk, stb. Utána mehet be max 40 fokra a mosógépbe.

Nálam nem látszódik, de úgyis gyorsan öltözök át az öltözőbe és nem figyelik, mi van rajtam.

2022. szept. 15. 17:15
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Számomra az egyik legjobb döntés volt, a barátnőimnek is, betétet utáltam, tampont ki se akartam próbálni.
2022. szept. 15. 17:16
 4/23 A kérdező kommentje:

#1 Igen, a többiek is menstruálnak, csak valamiért nagyon szégyelli, pedig kiskora óta beszélünk vele erről, tehát sose volt tabu. De mégis, valamiért cikinek tartja, maga sem tudja, hogy miért. :)

#2-#3 Nagyon köszönöm, akkor szerintem veszünk elsőnek egyet, hogy letesztelje, aztán ha beválik, akkor többet is. Azt megkérdezhetem, hogy neked milyen erős a vérzésed, és milyen gyakran kell cserélned? A mosógépben lehet a többi ruhával is mosni? Talán ezzel lenne a gond, mert kb. hetente mosok géppel, és akkor is színek szerint, szóval valószínűleg kézzel kéne mosni. Te hogy szoktad? Ne haragudj a sok kérdésért, de nekem sose volt, fogalmam sincs, hogy is "működik" egy ilyen.

2022. szept. 15. 17:32
 5/23 anonim ***** válasza:
86%

Nekem megváltás volt. 3 éve használok mensibugyit (redy márka, flow típus). A betét engem nagyon irritált 3. Nap végére annyira hogy este inkább összevéreztem az ágyam mert nem bírtam magamon. Főleg ezért váltottam bugyira, ahol a bőrrel pamut anyag érintkezik. Nekem szerencsére gyenge a verzésem. Eslő nap 2, utána napi 1 betét elég volt. A mensibugyi olyan hogy első nap egyszer cserélnem kell. Ha nem itthon vagyok, akkor betét plusz bugyival megyek el és csak kiveszem a betétet nap felénél. Többi nao elég egy. Esti fürdés után cserélem es az jó másnapig

Szóval összességében nekem nagyon megérte a kényelem miatt. Mivel max 6 betétet használtam el regen egy mensi alatt és moat 5 bugyim van amit cserélgetek, ezért pénzügyileg nem feltétlsn. De soha nem szoknék vissza betétekre

2022. szept. 16. 09:31
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Az előző kommentből kimaradt hogy a redy márkának van kifejezetten tiniknek való bugyija, aranyos mintával. Kívülről semmi nem lászik, érzetre picit más de hamar meg lehet szokni az ilyen bugyikat.

Illetve 40 napos visszafizetési garancia van, ha nem válik be. Tehát egy cikkus alatt tuti kipróbálhatja. De szerintem inkább megszereti és többet fogtok rendelni

2022. szept. 16. 09:32
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, #2 vagyok.

Szerintem közepes a vérzésem, betétet 2-3 óránként cseréltem, bár inkább azért mert kényelmesebbnek találtam, ha biztonságban vagyok.

Külön kell mosni a bugyikat, nem jó, ha keveredik a másik ruhákkal és tényleg max. 40 fok legyen, mert különben tönkremegy.

2022. szept. 16. 09:36
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Én egyutt mosom a bugyikat más ruhákkal. Max 40 fok es ehhez a mosashoz nem teszek oblitot, mert az csokkentheti a nedvszivo kepesseget.

Baratnoim kozul van aki kezzel mossa. Csak nem szabad csavarni, csak nyomkodni

Egyikunknek se mentek tonkre

2022. szept. 16. 09:55
 9/23 A kérdező kommentje:

#5 Köszönöm a választ! :)

#6 Mintásat semmiképp nem szeretne, a tinis változat nem tetszik neki. A többi bugyija is mind fekete vagy szürke, és egyszínű. De mondjuk ez a 40 napos garancia praktikus, ezt nem is tudtam, köszi! :)

#7 És ha csak pár bugyi van a gépben, akkor is el lehet indítani? Vagy hogy szoktad?

#8 Értem, köszönöm. :))

2022. szept. 16. 12:27
 10/23 anonim ***** válasza:
73%

Persze, hogy érdemes, és jó látni, hogy kezdő mensizők is gondolkodnak ilyesmikben, nemcsak 30-40-évesek.

Kipróbálni mindenképp megéri, én azt mondom, elsőre csak 1-1 db-ot vegyél, amiatt, hogy ha mégse válna be neki, akkor ne adjatok ki érte sok 10 ezret, mert ez olyan dolog, amit nem nagyon tudsz eladni vagy odaadni senkinek.

Ja és a próbanap is otthon legyen először, hogy ha probléma van, akkor ne legyen kínos neki, de mindent csináljon benne úgy, mintha iskolában lenne. Próbálja fel hozzá a tesicuccát, egyéb simulós ruháját stb.

A napokban láttam egy vlogger nőt, aki beszélt róla, azt mondta, hogy hát, kinézetre mondjuk eléggé olyan "mama bugyi", de szerintem ebből nem lesz gond, azokon a napokon úgyse a legszexibbet kell hordania senkinek. Ha nem direkt, célirányosan erre mennek rá az osztálytársai, akkor nem fogja senki észrevenni.

Meg persze eleinte legyen nála, váltóbugyi, betét, másik ilyen bugyi, ha ezt hordja iskolában. Meg tekintve, hogy 12 éves, valszeg még csak megszámlálható alkalommal menstruált. Figyelembe kell venni azt is, hogy később erősödhet a vérzés neki is, az első néhány alkalommal mindenkinek csak alig van.

De a lényeg, hogy próbáljátok ki.

2022. szept. 18. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!