Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Létezik még rajtam kívül...

Létezik még rajtam kívül valaki akinek nincs menstruációja?

Figyelt kérdés
10 éves koromban már megjött, ami 15 éves koromra el is múlt. Most 26 vagyok azóta semmi csak fogamzásgátló tablettával. Most az egyik orvos túl korai menopauzát mondott amivel én nem tudok egyetérteni. Nyilván felkeresek még másik orvost is, de olyasvalakit keresek aki esetleg hasonló cipőben jár vagy járt. Esetleg pozitív tapasztalatokat is szívesen olvasnék, mert a helyzet egyelőre elég elkeserítő.

2022. szept. 14. 16:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan van, de nagyon ritka. Nem igazán értem, hogy miért szedsz fogamzásgátlót, ahelyett, hogy kivizsgáltatnád, pontosabban, hogy a szüleid 15 évesen ezt miért nem kezdték meg!

Milyen orvosnál jártál, endokrinológiai kivizsgálás történt? Ha most AMH vizsgálatod volt, és az nagyon alacsony, akkor lehet korai menopauzád. Ez viszont még egyáltalán nem magyarázza meg, hogy 15 éves korod óta miért nem menstruálsz.

2022. szept. 14. 16:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt nem írtam, hogy már nem szedek fogamzásgátlót. Jártam rengeteg orvosnál, endokrunológusnál is amikor ez elkezdődött. Igazság szerint senki sem törődött vele igazán. Mindenhol azt kaptam, hogy aggodalomra semmi ok, majd ha babát szeretnék adunk rá hormont addig szedjem a fogamzásgátlót. Most,hogy babát szeretnénk, azt mondják, hogy nem lehetséges
2022. szept. 14. 18:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Leírnád, hogy az évek alatt milyen problémákat állapítottak meg?
2022. szept. 14. 18:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem értik, minden rendben. Az egyetlen probléma velem, hogy a vasam kicsit alacsony de gondolom az nincs rá befolyással. A régebbi vizsgálatokról konkrétakra nem emlékszem, 10 éve már, meg hát valljuk be, fel se fogtam. De ott sem mondtak valami konkrét problémát amit kezelni kellett volna. Pici a méhem meg a petefészkek aztán ennyi. Meddőségi klinikát fogom felkeresni, de gondoltam megkérdezem itt is, hátha van valakinek hasonló tapasztalata
2022. szept. 14. 18:15
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

Szomszéd asszonyom pont a napokba mesélte hogy neki gyógyszer nélkül meg sem jön.. Így él huszon éves kora óta(Most 42) Néztem nagyot, de akkor van ilyen.

Egyébként semmi probléma nála sem. Bár mondjuk neki nincs gyereke, nem is szeretne.

2022. szept. 14. 18:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Az alacsony vas vérszegénységre utal, ami okozhatja a menstruáció elmaradását, bár az már nem a picit szint.

Mivel nem írtad, hogy mit vizsgáltak, és milyen orvos nem fog tudni itt senki sem segíteni. Ha rutin nőgyógyászati vizsgálat volt, és csak UH-t néztek, akkor az a semmi kategóriája, minimum endokrinológushoz kellett volna járnod rendszeren. A meddőségi klinikán majd 100 vizsgálatot elvégeznek még, de eddig is lett volna rá lehetőség ahelyett, hogy fogamzásgátlót szedsz.

2022. szept. 14. 20:02
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem segítséget kértem, hanem hasonló cipőben járó emberek tapasztalatait. Gondoltam, hogy nem itt fognak meggyótítani! :)

Voltam annyira naiv, hogy hittem az orvosoknak, hogy ezzel semmi probléma sem lesz, ezért szedtem a fogamzásgátlót! :) Hidd el, több orvosnál is voltam, mindenki csak legyintett, hogy ne aggódjak emaitt. Az endokrunológus sem igényelte, hogy tovább látogassam, mivel semmi rendellenességet nem látott! :) De köszönöm válaszaid! :)

2022. szept. 14. 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Persze, csak nem mindegy, hogy mi a baj, ha semmi baj nincs menstruálnod kellene. Ezért kérdezgetek.

Ha jártál endokrinológusnál most, miután abbahagytad a fogamzásgátlót (az sem mindegy, hogy mióta nem szeded), illetve a nőgyógyász elküldött 3-21 napi női hormonos vérvételre, a petefészek kimerülést is kell külön nézni, akkor elvben hormonális problémád nincs. Arról sem írtál, hogy látnak -e a petefészkedben tüszőket, van -e peteérésed, vastagszik -e a nyálkahártya. Adtak -e Norcolutot, vagy más gyógyszert. Ha kicsik a szervek lehet fejlődési rendellenességed, de arra nagyon hülye nőgyógyász ad fogamzásgátlót.

2022. szept. 14. 21:24
 9/11 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a legtöbbjük tényleg csak a fogamzásgátlót adta, amit szomorúnak tartok mert szerintem sok nőben tesznek ezzel kárt. Trisequenz-t kaptam azt 3 hónapig szedtem. Most Lenzetto-t kaptam, plusz 1000mg - os Famenita-t, de ezeket már csak a menopauza miatt. Ovuláviós teszteket magamnak csináltam, sajnos nem volt pozitív soha.

Tüszők nincsenek, a nyálkahártya vékony.

Norcolutot azt hiszem legelsőnek kaptam, de ebben már nem vagyok biztos

2022. szept. 14. 21:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezek a szerek csak a menopauza tüneteit csökkentik.

Sajnálom, ezek szerint tényleg nagy a baj, de ezt 10 éve is tudniuk kellett volna. Nyilván kell másodvélemény, és elmehetsz meddőségi kivizsgálásra, de így inkább az örökbefogadás lesz a te utad.

Azt hittem, hogy valami kezelhető problémáról van szó, amit figyelmen kívül hagytak, de nem úgy néz ki. Egyszerűen majd lesz valami alapon adtak fogamzásgátlót, pedig mindenki adott számú petesejttel születik, neked ezek szerint 15 évesen elfogyott.

Kitartás!

2022. szept. 14. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!