Mosható betét vagy menstruációs bugyi: kinek mi vált be?
Vannak itt olyanok, akik mosható betétet, vagy menstruációs bugyit használnak?
Melyik márkát használjátok és hány évesek vagytok?
Mennyiért vettétek és mikor? Mennyi db-otok van belőle?
Mennyire ellenőrizhető benne a vérzés milyensége? Mennyire látszik, ha pl. megtelt? Tekintve hogy ezek színesek/feketék, nem fehérek?
A mosható betét nem csúszik előre-hátra, tekintve, hogy ragasztó nélküli az alja?
Idegen helyen hogyan oldjátok meg a cseréjét?
Milyen egyéb dolgokra kell még odafigyelni?
Nekem van mindkettő. Bugyi több, mint egy éve, betét egy hónapja, úgyhogy azt csak egyszer használtam eddig.
Egy Redy bugyi csomaggal kezdtem, [link] ezzel. Ebben kettő van erősebb napokra, és egy gyengébbre.
Jó tapasztalataim vannak vele, kényelmes, combnál erősebben fog, mint egy sima bugyi, úgyhogy teljes biztonságérzetet ad. Sokat bír, a gyengébb olyan, mint két betét, az erősebb meg mint négy. Szerintem akkor is ennyibe került, amikor én vettem.
Látszani nem látszik, ha megtelt, érezni sem lehet feltétlenül, csak ha már durván tele van. Én volt, hogy levettem, mert gondoltam, már biztos tele van, aztán alig...
Látni nem lehet a vér színét, de azt a WC papíron látni lehet.
A mosható betétet innen vettem [link] de már nem emlékszem, melyik méreteket. Hármat szereztem, egy éjjeli meg kettő, különböző méretű simát.
Nekem ezzel is jó tapasztalataim voltak, de ezeket eddig csak egyszer használtam. Nem csúszik el, alul szárnyas, mint az eldobható betétek, de nem ragasztó van rajta, hanem patent.
Sokkal kellemesebb és kényelmesebb, mint az eldobható, azok engem kicsit irritálnak, ragadnak, ez puha, lágy. Viszont vastagabb is, lehet van olyan nadrág, amiben látszik.
Ezeken jobban ellenőrizhető, hogy mennyire teltek meg és milyen a vérs (bár nem tudom, hogy a színes redy bugyik belül is feketék-e, lehet, azok is színesek, azoknál látni lehet).
Idegen helyen a bugyit eddig eldobható betéttel kombinálva hordtam (bele ragasztottam, és vagy cseréltem, vagy rögtön csak kiszedtek, attól függően, mennyi idő van még hazáig), a betétekkel eddig nem voltam máshol, ezt még ki kell tapasztalnom. Szerintem azzal könnyebben megoldható.
Figyelni arra kell, hogy nem szabad öblítővel mosni ezeket, de a redy honlapján van részeletes tájékoztató a mosásról (illetve szerintem minden honlapon, ahonnan ilyet lehet venni).
21 éves vagyok, és mint írtam, egy éve használom ezeket. Idővel szeretnék teljesen átállni kizárólagosan a mosható termékekre. Egyelőre tapasztalgatom őket, remélhetőleg hamarosan már egyáltalán nem kell majd eldobható. Ha van még kérdésed, szívesen valaszolok itt kommentben:)
(És másoknak is, ha felvetődik valami.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!