Mosható betét és menstruációs bugyi miből van, hogy felszívják a vért, de mégis kimoshatóak?
Aki használ ilyet, le tudná írni, hogy hogyan kell ezeknek az összetételét, anyagát elképzelni? Vagy mihez lehet hasonlítani? Miylen anyag az, ami nedvszívó, de mégis kimosható belőle a szennyeződés?
Illetve az alján mi van, hogy az nem engedi át a vért? Vagy ezek csak minimális vérzésre jók, ahol nincs nagy ázás?
A én mosható betétemnek (Emilla márka) a címkéjére ez van írva:
"Felső és belső réteg: 100% pamut
Alsó réteg: 100% PES+TPU"
Szóval valami műszál az alja, azért nem engedi át a nedvességet. Olyan, mint a vízálló lepedők, olyanom is van, annak is pamut a felső rétege és műszál az alsó. A lepedőm és a betétem is sok nedvességet elbír, nem szoktak átázni.
Nekem van menstruációs bugyim, de nem tudom, miből van, mert ahhoz magának a bugyinak az anyagát ki kellene vágni, hogy lássam, és ahhoz meg azért drága volt :)
Én túrázáshoz vettem, amikor az erdőben macerás tampont vagy betétet cserélgetni. Nem ázik át egyik irányba sem, és nem is büdös (reggeltől estig, tehát kb. 12-14 órán át). Először én sem hittem el, hogy ez így működik, és hát nagyon gusztustalannak tartottam... de nem az, tényleg. Nekem bevált.
Annyi, hogy kimosni macera. Lavórban, hideg vízben vagy 6-8 váltott víz kell, hogy tiszta legyen, és elég nehezen szárad is meg. Nyáron kirakom a napra száradni, úgy okés.
Van róla videó a YouTube -on.
Felső réteg az sima pamut, a közepébe van törölköző vagyis frottir anyag, alja pedig pull anyag. Ilyet ha ügyes vagy otthon is tudsz varrni, lényeg, hogy a pullt csak a szélein a szegésnél varrd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!