Menstruációs bugyit és/vagy mosható betétet használhatnak tizenévesek is, vagy csak felnőttek?
Ugye isneretes hogy tinikorban még eléggé macerásak és "cikik" a betétekkel kapcsolatos teendők így azon gondolkodtam, hogy ha majd rövidesen a lányom oda jut, hogy elkezd menstruálni, vagy már 1-2 éve meglesz neki, vajon neki is alkalmasak lehetnek ezek az eszközök? Tehát a kérdés h használhat-e mensibugyit vagy mosható betétet egy 14-16 éves például?
Ti ismertek olyan 20 év alattit esetleg aki ilyen mosható cuccokat használ?
A kelyhet direkt nem kérdezem, mert tizenevesen tampont se használnak sokan mert nem tudnak, a kehely meg ilyen felhelyezés szempontból még macerásabb
Miért ne használhatna?
Ha az alapvető higiéniai szabályokat betartja, semmi akadálya.
A mensibugyiról azt hallottam, kibír egy egész napot is. Egy tizenéves gyerek, meg 8 óránál többet nincs suliban.
Egyébként tégelyben kell tárolni, amiben meg éppen bármi más is lehet, szóval nem olyan egyértelmű, mint az egyszeri betét a színes nejlonban...
Ja, bocsi, félreértettem az előbb.
De, persze, alkalmas. Kicsit nagyobb a nesszeszer, amit magával kell vinnie. De kb. ugyanaz a művelet
5-ös, nem úgy, mint a mosható. Az eldobhatónak ugyanis az alján ugyebár található egy műanyag nedvességzáró réteg. Na, ilyenje a moshatónak nincs. Szóval az "átázás" az eldobható betétnél inkább akkor történik meg, ha túltelítődik és oldalt kifolyik a cucc. Míg a mosható nem vezeti el egyenletesen a vért és nem zárja magába, így ha pl. egy felállásnál nagyobb mennyiség folyik bele egyszerre, akkor a textil óhatatlanul egy pontban kapja a terhelést...
Nem beszélve arról, hogy az eldobhatót sokkal könnyebb megfelelő időközönként cserélni, és mivel vékonyabb de jobb nedvességszívó, így sokkal kényelmesebb.
Otthon oké lehet a mosható, de a tini lányomat biztos nem terelgetném afelé, hogy iskolában moshatózzon...
Szerintem függ attól, milyen erős neki. Nekem tini koromban, főleg az első pár évben elég gyenge volt a vérzésem, legtöbbször 8 óránként cseréltem ugye higiéniai okokból, meg akkor kezdett megtelni egy normál libresse. Ilyen erősségre a mensibugyi tökéletes, én örültem volna, ha tudok róla, hogy ilyen is létezik. Sokkal nehezebb volt zsebbe csempészni, végre kijutni wc-re, kiállni a sort, aztán zörögni a betéttel...
Amúgy a mosható betétek és bugyik is tartalmaznak vízzáró réteget, PULt. És az enyémek jó nedvszívók és képesek egész szépen eloszlatni a vért. Többet is bír, mint az eldobható. Egyedül tesin látszhat át ha cicanaciban van.
Szóval szerintem meg lehet próbálkozni egy szimpi mensibugyival, ha nem eszement erős a vérzése, és még cserélni se kell. Persze vigyen magával egy váltó bugyit meg betétet, ha mégis valami történne, de valószínűleg jól bírja a napot. Ha végig pul van benne, nem fog átázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!