Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány éves voltál amikor...

Hány éves voltál amikor megjött az első menstruációd? És milyen helyzetben történt?

Figyelt kérdés
Én 11 éves voltam és összességében örültem, hogy nagylány lettem. Veletek ez hogyan történt? Milyen érzéseitek voltak az azt követő napokban?

2022. aug. 14. 16:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%
14 eléggé rossz volt, pont mamámnál voltam nyaralni mikor megjött
2022. aug. 15. 09:33
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
11 évesen történt, februárban. Májusban lettem 12. Ikeában voltunk a szüleimmel és a bátyámmal amikor nagyon fájt a hasam, így siettünk a nézelődéssel. Pár óra múlva mikor hazajöttünk láttam, hogy nagylány lettem. Megijedtem, pedig nem volt új dolog, mert anyukám már beszélt nekem erről.
2022. aug. 15. 16:23
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
12 évesen jött meg. Előtte való nap fürödtem és fura érzést, görcsölést éreztem a hasamnál. Másnap reggel meg is jött
2022. aug. 15. 16:26
 14/24 anonim ***** válasza:
70%
Nem sokkal azután jött meg, hogy beöltöttem a 12-t. Tudtam mi az a menstruáció, de nem kaptam róla felvilágosítást. Túl azon, hogy váratlanul ért, először nem tudtam, hogy mi történik, szóval eléggé meg voltam ijedve. Én ezek után teljesen úgy voltam vele, hogy vége a gyerekkoromnak, és innentől jóformán életem végéig szenvedni fogok, szóval nagyon összetörtem.
2022. aug. 15. 21:50
 15/24 anonim ***** válasza:
62%

Látom, szinte mindenkinek 11-12 éves kora körül jött meg. Jó, én az idősebb korosztályhoz tartozom. (Én válaszoltam azt, hogy 15 éves koromban jött meg először.)

Nehéz lehet, hiszen sztem egy 11-12 éves kislány még gyerek szinte. Fura belegondolni, hogy ilyen felnőtt dolog történik egy ekkora kiskamasszal. Vérzés, fájdalmak, mosni kell, előre gondolkodni, betét-tampon-kehely, stb. stb.

15 évesen én már nem is voltam annyira kislány. Meg kiskamasz sem. Kamasz voltam. Oké, bazi éretlen voltam, az átlagosnál sztem jóval inkább. De a testem azért nem volt már gyerek.

No csak gondoltam leírom ezeket, mert most valahogy nagyon megindított, hogy egy kislánynak-kiskamasznak ilyet kell tapasztalnia élete ilyen korai részében. Persze ne haragudjatok meg, hogy sajnálkozom. (Nekem fiaim vannak.)

2022. aug. 15. 22:01
 16/24 anonim ***** válasza:
66%
15- teljesen egyetertek, nekem is 12 evesen jott meg, nagyon korainak tartom. Ennek is tudom be szemelyszerint a fiuk kesei erettseget. Egyszeruen nekunk lanyoknak mar 11-12 evesen ezert kellett eloregondolkodni, megtervezni hany betet/nap, bepakolni, tesi lesz nem lesz, megyunk iskolaval uszni, mit mondjak, stb…
2022. aug. 15. 23:19
 17/24 anonim ***** válasza:
43%

16

Örülök, hogy nem bántottalak akkor meg. :)

"tesi lesz nem lesz, megyunk iskolaval uszni,"

Na nekem még ez sem volt, mert gyógytornás voltam, heti egy gyógytorna (késő délután, tehát suli után még bőven haza tudtam menni előtte, kicsit még pihenni is volt időm) ill. heti két úszás (és olyankor nem kellett menni).

2022. aug. 15. 23:29
 18/24 anonim ***** válasza:
43%

Nnna, szóval nekem a rendes tesiórák alól felmentésem volt.

17-es voltam

2022. aug. 15. 23:30
 19/24 anonim ***** válasza:
60%
De most tényleg ki az a kretén, aki mindenkit lepontoz? :) Az éjfélt miért nem várod meg, bogaram?
2022. aug. 15. 23:38
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az egyik ismerősömnek 9 évesen jött meg, de már azóta teljesen megszokta.
2022. aug. 16. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!