Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » "Felnőttként" első nőgyógyásza...

"Felnőttként" első nőgyógyászati vizsgálat? (20)

Figyelt kérdés

Sajnos még sosem voltam nőgyógyásznál és egyre jobban traumatizál a gondolat. Fiatalabb koromban mindig azt hittem, hogy majd eljön a nap, amikor anyukám elkísér, de sajnos ez nem így történt. Hiába hoztam fel a témát sajnos ő minden orvosi dolgot elutasít.

Egyedül sosem sikerült összeszednem a bátorságomat, hogy elmenjek, pedig tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire fontos és évente járni kell szűrésekre. Úgy érzem hogyha az első vizsgálaton "túlesnék", többet ez nem jelentene gondot, hiszen az egészség a legfontosabb.

A barátommal sikerült beszélnem erről, ő szívesen elkísérne, viszont iszonyú kellemetlennek érzem, hogy még sosem voltam és félek, hogy az orvostól is csak kioktatást kapnék, hogy miért nem mentem el eddig és így egyre jobban félek az egésztől. Egyszerűen annyira megalázónak érzem, hogy még sosem voltam és tudom jól, hogy ez maximálisan rajtam múlik és szeretnék végre elmenni és túllépni ezen, hogy többet ne nyomja a lelkemet.

Anyukák, tapasztaltabb nők, mit ajánlanátok ebben a helyzetben?

Mindenképpen magánorvoshoz tervezek menni, mert gondolom (vagyis inkább remélem) ott sokkal türelmesebbek lesznek velem.

2022. aug. 2. 12:09
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
86%
Rengeteg veled korú ismerős van aki még nem volt. Én is 19 voltam mikor először mentem. ;) ezért nem fogsz kioktatást kapni, ne aggódj! Utána jobban érzed majd magad, és sokkal egyszerűbb lesz a következő. Én 29 vagyok, és már úgy megyek el évente, hogy 5 perc múlva nem is emlékszem az egészre. 😊 Nincs mitől szoronganod. És én viszont a férfi nőgyógyászt ajánlom. 😊
2022. aug. 2. 13:47
 12/39 anonim ***** válasza:
86%

11

"már úgy megyek el évente, hogy 5 perc múlva nem is emlékszem az egészre. "

Jó neked, hogy ilyen könnyen tudod venni...

2022. aug. 2. 13:49
 13/39 anonim ***** válasza:
73%

De miért ez a szorongás...?? Nem értem..

Én már pár évtizede voltam ebben a helyzetben, de eszembe nem jutott volna halálra aggódni magamat. Orvosi vizsgálat, az egészségem érdekében szükséges. Ennyi.

2022. aug. 2. 14:03
 14/39 anonim ***** válasza:
60%

13

Nekem kellemetlen és megalázó kiterítve feküdni egy idegen előtt. Ezért inkább nem járok. És nem bántam meg, mert semmi bajom. De nem vagyunk egyformák.

2022. aug. 2. 14:08
 15/39 anonim ***** válasza:
89%

14: akkor a fejedben van a probléma.

Kívánom, hogy soha ne legyen semmi bajod, de ez nem garantálható.

100x kisebb probléma 5 percig széttárt lábbal felfeküdni a vizsgálóasztalra, mint hónapokig-évekig rákkezelésre járni. Csak úgy mondom....

2022. aug. 2. 14:11
 16/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Sikerült megnyugtatnotok, már bele is fogtam az orvos keresésbe :)
2022. aug. 2. 14:42
 17/39 anonim ***** válasza:
80%

14, neked fejben valami nem oké.

Kellemetlen, de mégis mi megalázó lenne ebben? Rutin vizsgálat, ha éves rákszűrésre jársz és azért kell, hogy időben észre vegyék, ha gond lenne. Vagy szörnyű fájdalmak között szeretnél meghalni esetleg? Mert egy rák eléggé kínlódás, ha nem veszik észre, csak ha már tünetet okoz ...

2022. aug. 2. 14:59
 18/39 anonim ***** válasza:
59%
26N szűz. sose voltam..ezt kapd ki.szétkapnnám a heréit ha elkezdene emiatt nekem ott óbegatni. sajat felelösseg. ő meg szépen végezze csak a dolvlgát. nem kommentelést kerünk tole. en mondjunk be vagyok oltva. de szures erdemes, barmi lehet barmikor ettol meg. amugy szerintem jobban ragorcsolnek erre az emberek mint kene. tul van ez gondolva.
2022. aug. 2. 15:41
 19/39 anonim ***** válasza:
56%

17

Megalázó kiterítve feküdni egy idegen előtt, és tűrni, hogy bennem matasson. Az önérzetem és önbecsülésem egyszerűen tiltakozik.

Értem én, hogy szűrés, meg minden, de akkor régen mérlegre tettem a kettőt, és arra jutottam, hogy ez a méhnyakrák közel sem olyan gyakori, mint reklámozzák. Szóval, kihagyom.

Nem vagyok konzervatív gondolkodású, meg ilyesmi, inkább túl liberális, és a magánszférámba nem engedek idegent. Köszönöm a megértést.

2022. aug. 2. 15:45
 20/39 anonim ***** válasza:
52%
Ezt enyhén túl tolod. Nem vagy kiterítve és nem is matat, gyors leveszi a mintát és mehetsz...
2022. aug. 2. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!