Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor kéne nőgyógyászhoz...

Mikor kéne nőgyógyászhoz mennem? (Lennt kifejtem.)

Figyelt kérdés

Szóval még soha nem voltam nőgyógyászaton, szerencsére nem volt eddig semmi bajom, de mikor kéne amúgy menni? Ez kötelező? Van valami "szabály" hogy hány éves korban kéne elmenni legalább egyszer? Nem igazán találtam értelmes adatokat a neten.

megköszönném az értelmes visszajelzéseket!

16/L

2022. júl. 23. 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem akkor nem árt, ha láthatáron van az, hogy elkezdj szexuális életet élni, de legkésőbb 18 évesen. Persze, ha panaszod van, az felülírja ezt.
2022. júl. 23. 17:43
 2/8 anonim ***** válasza:
53%

Nekem mindig azt mondták, hogy a szüzesség elvesztése után érdemes azért elmenni egy kivizsgáltatásra.

Bár én 16 évesen vesztettem el, és 18 évesen voltam elsőnek, azóta meg évente járok.

2022. júl. 23. 17:50
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Egyáltalán nem kötelező semmikor, ha nemi életet élsz rendszeresen, akkor évente 1x javasolt elmenni rákszűrésre. Ez kortól független, ha 30 évesen is szűz vagy felesleges.

Nyilván, ha fertőzésed van, akkor érdemes, vagy ha nem rendszeresen menstruálsz (21-35nap között), de a te korodban még a rendszertelenség sem probléma.

2022. júl. 23. 17:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs bajod, ahogy írtad, akkor teljesen felesleges.
2022. júl. 24. 10:48
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Évente egyszer "illik", miután elkezdél nemi életet élni.
2022. júl. 24. 13:13
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az értelmes válaszokat, akkor sosem fogok elmenni.
2022. júl. 24. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:
32%

Miért nem fosz soha elmenni?

Aki azt írta, hogy ha 30 évesen is szűz vagy még, akkor felesleges addig menni, annak nagyon nincs igaza, mert nem csak a nemi élettől alakulhatnak ki a szaporító szervek betegségei!

16-18 éves kor között ajánlják az elsőt valóban, addigra már látszik, hogy van-e valami gubanc a menstruáció körül, általában elvesztik a szüzességet a lányok, illetve fogamzásgátlás kérdéskörben is tud segíteni pl. ha valaki nincs olyan viszonyban a szüleivel, hogy ilyesmiről beszéljenek.

2022. júl. 27. 14:24
 8/8 anonim ***** válasza:
44%

Nem kell menned, ne stresszeld magad ezzel. Problémamentes vagy, fiatal, totál felesleges.

Majd, ha valami bajod lesz, vagy gyereket akarsz/nem akarsz.

2022. júl. 27. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!