Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » "Felnőttként" első nőgyógyásza...

"Felnőttként" első nőgyógyászati vizsgálat? (20)

Figyelt kérdés

Sajnos még sosem voltam nőgyógyásznál és egyre jobban traumatizál a gondolat. Fiatalabb koromban mindig azt hittem, hogy majd eljön a nap, amikor anyukám elkísér, de sajnos ez nem így történt. Hiába hoztam fel a témát sajnos ő minden orvosi dolgot elutasít.

Egyedül sosem sikerült összeszednem a bátorságomat, hogy elmenjek, pedig tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire fontos és évente járni kell szűrésekre. Úgy érzem hogyha az első vizsgálaton "túlesnék", többet ez nem jelentene gondot, hiszen az egészség a legfontosabb.

A barátommal sikerült beszélnem erről, ő szívesen elkísérne, viszont iszonyú kellemetlennek érzem, hogy még sosem voltam és félek, hogy az orvostól is csak kioktatást kapnék, hogy miért nem mentem el eddig és így egyre jobban félek az egésztől. Egyszerűen annyira megalázónak érzem, hogy még sosem voltam és tudom jól, hogy ez maximálisan rajtam múlik és szeretnék végre elmenni és túllépni ezen, hogy többet ne nyomja a lelkemet.

Anyukák, tapasztaltabb nők, mit ajánlanátok ebben a helyzetben?

Mindenképpen magánorvoshoz tervezek menni, mert gondolom (vagyis inkább remélem) ott sokkal türelmesebbek lesznek velem.

2022. aug. 2. 12:09
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
26%

A lényeg hogy női orvoshoz menjél, és akkor nem lesz gondod. Nem fogsz kioktatást kapni, általában kedvesek, egy-két kivételtől eltekintve. De ha meg olyan, akkor mondd meg neki te is hogy nem ezért fizetsz, és most látott először és utoljára...

És igen, jobbára türelmesek. De ki kell fogni, sok magán van, nem biztos az első lesz a telitalálat, de véleményeket kell olvasgatni. És keress fiatalabbat.

F voltam...

2022. aug. 2. 12:13
 2/39 anonim ***** válasza:
41%
Ha nincs igazából problémád, akkor ráérsz még.
2022. aug. 2. 12:16
 3/39 anonim ***** válasza:
44%
Hahaha... ha már f válaszol akkor azt le kell pontozni mi? Képzeljétek, van feleségem, nem véletlen írtam amit.
2022. aug. 2. 12:18
 4/39 anonim ***** válasza:
89%

Látszik, hogy az első pasi. Nem kétlem a jószándékát, de nincs igaza. Női nőgyógyászok sok esetben sokkal embertelenebbek, mint a férfiak.

Kérdező, nézz körül például itt, hogy van-e olyan, akit szimpatikusnak találsz. Olvasd el az értékeléseket is.

[link]

Egyébként felesleges félni, semmi baj nem lesz. Hogy egy picit izgulsz, az természetes, de hidd el, nem fogják a fejedet leharapni, kioktatni meg pláne.

2022. aug. 2. 12:18
 5/39 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, mint amikor fogorvoshoz megy az ember miután kihagyott egy rakás ellenőrzést. :)

Nem lesz semmi gond, nem fog beszólogatni sem, nem kell ilyentől félni. Magánpraxisban a többség normális, kedves, nem lesz semmi gond.

2022. aug. 2. 12:20
 6/39 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon fiatal vagy, egyáltalán nem gond, hogy még nem voltál, eszedbe sem kellene jutnia, hogy bármiféle kioktatást kaphatsz, mert nem fogsz (TB alapon sem). Kérdezd meg a barátnőidet, hogy kihez járnak, hátha tudnak ajánlani orvost, már ha voltak egyáltalán, mert közel sem biztos.
2022. aug. 2. 12:23
 7/39 anonim ***** válasza:
75%
Ahogy 6-os írja, a korod és az állapotod sem indokolja igazából. Ne stresszelj emiatt.
2022. aug. 2. 12:30
 8/39 anonim ***** válasza:
90%
Ha 20 éves vagy és nem rég élsz csak nemi életet, akkor nem fognak szólni semmit. Rákszűrést fognak csinálni valószínűleg. Ha van pénzed magánra, nem olyan rossz ötlet, szépen felhívod és elmondod, hogy első alkalom és ennyi.
2022. aug. 2. 12:35
 9/39 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem, miért gondolják sokan azt, hogy majd leszúrja őket az orvos....

SOHA nem csinálnak ilyet.

2022. aug. 2. 13:34
 10/39 anonim ***** válasza:
54%
Négyes tévedsz! Nagyon sok normális női nőgyógyász van és 100x többet érnek bármelyik ffi-nél.
2022. aug. 2. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!