"Felnőttként" első nőgyógyászati vizsgálat? (20)
Sajnos még sosem voltam nőgyógyásznál és egyre jobban traumatizál a gondolat. Fiatalabb koromban mindig azt hittem, hogy majd eljön a nap, amikor anyukám elkísér, de sajnos ez nem így történt. Hiába hoztam fel a témát sajnos ő minden orvosi dolgot elutasít.
Egyedül sosem sikerült összeszednem a bátorságomat, hogy elmenjek, pedig tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire fontos és évente járni kell szűrésekre. Úgy érzem hogyha az első vizsgálaton "túlesnék", többet ez nem jelentene gondot, hiszen az egészség a legfontosabb.
A barátommal sikerült beszélnem erről, ő szívesen elkísérne, viszont iszonyú kellemetlennek érzem, hogy még sosem voltam és félek, hogy az orvostól is csak kioktatást kapnék, hogy miért nem mentem el eddig és így egyre jobban félek az egésztől. Egyszerűen annyira megalázónak érzem, hogy még sosem voltam és tudom jól, hogy ez maximálisan rajtam múlik és szeretnék végre elmenni és túllépni ezen, hogy többet ne nyomja a lelkemet.
Anyukák, tapasztaltabb nők, mit ajánlanátok ebben a helyzetben?
Mindenképpen magánorvoshoz tervezek menni, mert gondolom (vagyis inkább remélem) ott sokkal türelmesebbek lesznek velem.
A lényeg hogy női orvoshoz menjél, és akkor nem lesz gondod. Nem fogsz kioktatást kapni, általában kedvesek, egy-két kivételtől eltekintve. De ha meg olyan, akkor mondd meg neki te is hogy nem ezért fizetsz, és most látott először és utoljára...
És igen, jobbára türelmesek. De ki kell fogni, sok magán van, nem biztos az első lesz a telitalálat, de véleményeket kell olvasgatni. És keress fiatalabbat.
F voltam...
Látszik, hogy az első pasi. Nem kétlem a jószándékát, de nincs igaza. Női nőgyógyászok sok esetben sokkal embertelenebbek, mint a férfiak.
Kérdező, nézz körül például itt, hogy van-e olyan, akit szimpatikusnak találsz. Olvasd el az értékeléseket is.
Egyébként felesleges félni, semmi baj nem lesz. Hogy egy picit izgulsz, az természetes, de hidd el, nem fogják a fejedet leharapni, kioktatni meg pláne.
Ez olyan, mint amikor fogorvoshoz megy az ember miután kihagyott egy rakás ellenőrzést. :)
Nem lesz semmi gond, nem fog beszólogatni sem, nem kell ilyentől félni. Magánpraxisban a többség normális, kedves, nem lesz semmi gond.
Nem értem, miért gondolják sokan azt, hogy majd leszúrja őket az orvos....
SOHA nem csinálnak ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!