Ha az EESZT-re egy hét alatt felkerül a rákszűrés eredménye, a nőgyógyászhoz miért két hónap múlva kell visszamenni?
Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom, mindig egy-két hónapra rendelt vissza a nőgyógyász, hogy akkor lesz eredménye a rákszűrésnek. Azonban amióta van EESZT, mindig látom, hogy kevesebb, mint egy hét alatt fent van az eredmény. Most is megkaptam, szerencsére negatív. Van egyáltalán értelme visszamenni a nőgyógyászhoz így?2022. jún. 22. 22:33
1/8 anonim válasza:
Érdekes, mert nekem az eesztre soha nem rakják fel a nőgyógyászati dolgokat, és amikor itt a gyk-n rákérdeztem, olyasmit írtak hogy azért, mert az érzékeny adat, azt nem szabad látnia a többi orvosnak sem, vagy valami hasonló.
Ellenben visszamennem sem kell soha, csak fel kell hívnom az orvost és telefonon elmondja hogy mi a helyzet.
2/8 A kérdező kommentje:
Nekem mindent felraktak eddig.
2022. jún. 22. 22:44
3/8 anonim válasza:
#1 jó igényes az eeszt akkor, ha nem kezel jogosultságokat.
4/8 Ypszilon1980 válasza:
Nem ez az oka. Azért vannak olyan dolgok, amik nem kerülnek a felhőbe, mert ezek speciális vizsgálati eredmények, amik minden esetben orvosi konzultációt igényelnek, majd amikor visszamész, megírják az ambuláns lapot és azzal együtt kerül fel. Persze ez intézményfüggő is lehet.
5/8 A kérdező kommentje:
Szóval, igazából az a kérdésem, hogy ha én már látom most az Eesztben, akkor miért nem mehetek mondjuk holnap vissza a dokihoz? Már ő is látja valószínűleg. Erre azt mondta, hogy két hónap múlva menjek az eredményért. 🤷🏼♀️ Ki érti ezt? Az a baj, hogy felhívni nem tudom, csak a központi szám van meg, ahol időpontot lehet kérni.
2022. jún. 23. 06:54
6/8 Ypszilon1980 válasza:
Ez azért van, mert a 2 nem függ össze ilyen módon, a vizitre időpont kell, arra van várólista, stb. Magyarországon nem úgy működik, hogy valaki figyelgeti mikor vannak készen a leletek és akkor rendelnek vissza, nem lehet előre tudni.
7/8 anonim válasza:
Gondolom, be van táblázva az orvos.
8/8 anonim válasza:
1-es:
Érzékeny adat??? Minden eü adat kiemelten érzékenynek számít. Nem emiatt nem teszik fel.
Kérdező, felesleges visszamenned; ennél többet az orvos sem tudna mondani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!